29 Март 2024, 08:53 Днес (0) | Вчера (11)

Mastercard получи регулаторно одобрение да придобие VocaLink

12 Април 2017 13:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 12 април 2017, 12:33

Това предоставя допълнителна възможност за по-задълбочена и устойчива замяна на парите в брой и чековете в бизнеса, правителствените и личните плащания

Mastercard коментира решението на държавния орган за защита на конкуренцията във Великобриатания - Competition & Markets Authority (CMA) за приключването на сделката по планираното придобиване на VocaLink Holdings Limited. CMA одобри финално представените документи в защита на посочените от регулатора по-рано през годината съображения във връзка със сделката. Очаква се тя да бъде сключена през следващите седмици.

"Вярваме, че бъдещето на плащанията ще бъде дефинирано по избор,” каза Майкъл Мийбах, главен продуктов директор на Mastercard. "Добавяйки плащания чрез банкови сметки към нашата мрежа за картови разплащания, успяваме да разширим обсега на това, което правим и начина, по който го правим.”

Като лидер чрез разплащанията с банкови сметки, технологията на VocaLink задвижва мигновените плащания (известни още като технологията Fast ACH) на най-големите световни финансови пазари. Това включва Великобритания, Сингапур и Тайланд, като стартът на услугата в САЩ е планиран за по-късно тази година. Придобиването ще даде възможност на Mastercard за по-стратегическа роля не само на пазара във Великобритания, но и на други пазари по света.

Комбинацията ще позволи по-цялостен подход към търговията на дребно, p2p и b2b плащания и по-богата гама от услуги. Това предоставя допълнителна възможност за по-задълбочена и устойчива замяна на парите в брой и чековете в бизнеса, правителствените и личните плащания.

Mastercard и VocaLink ще работят съвместно за приключването на транзакцията в следващите няколко седмици. След като сделката бъде завършена, Дейвид Йейтс ще се присъедини към управителния комитет на Mastercard и ще заеме поста на изпълнителен председател на VocaLink, а Пол Стодарт ще стане изпълнителен директор на VocaLink.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив