19 Май 2024, 11:50 Днес (0) | Вчера (0)

Microsoft пусна нова търсачка, коркурира Google и Yahoo

12 Ноември 2004 14:07 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Услугата ще е достъпна на 11 езика в около 25 страни в Азия, Европа и Северна Америка

Американският гигант Microsoft обяви официалния старт на новата си търсачка към интернет сайта си MSNBC.com, превръщайки се в пряк конкурент на лидерите в сектора Google и Yahoo.
Newsbot beta (http://beta.search.msn.com), която е в процес на усъвършенстване в MSN-интернет подразделението на най-големия софтуерен производител, предлага на тези, които редовно си служат с интернет, селектирана информация на базата на страници, които са посещавали преди това, съобщи агенция Кросс От своя страна, Google, също предлага собствени новинарски услуги, наречени Google News, на адрес news.google.com, където те са класифицирани по области и са събрани от хиляди източници в интернет.
Новата търсачка на Microsoft ще търси сред над 5 млрд. страници в интернет, уверяват от компанията.
Услугата ще е достъпна на 11 езика в около 25 страни в Азия, Европа и Северна Америка.
От компанията добавят, че засега се предлага неусъвършенствана версия на търсачката, която ще бъде подобрена в бъдеще.
В отговор Google обяви, че вече намира резултати от търсения в над 8 млрд. интернет страници. Съобщението се появи на сайта на Google малко преди 17 часа – точно когато Microsoft разкриваше подробности около новия си продукт.
Анализаторите приветстват ожесточаването на конкуренцията между големите имена в сектора, очаквайки много подобрения и нововъведения в бъдеще, които да развият пазара още повече.
Засега представянето на резултатите от Google, Yahoo и Microsoft е почти идентично.
Възможност за търсене на MSN имаше и досега, но без показване на самостоятелна страница извън портала на компанията. MSN Search беше третата най-употребявана търсачка след Google и Yahoo. От Microsoft се надяват подреждането да се промени, уверявайки в множеството подобрения и различни възможности за диференцирано търсене – по теми, географско местоположение, тип на документа и др.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив