26 Април 2024, 06:11 Днес (0) | Вчера (14)

Nuvei придобива в кеш всички акции на финтех компанията SafeCharge

31 Май 2019 13:41 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 31 май 2019, 13:48

Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited обявиха, че на 22 май 2019 г. са постигнали съгласие относно условията за придобиване на SafeCharge от Nuvei. SafeCharge има около 400 служители по целия свят, от които над 120 служители са базирани в България.

Придобиването е добра новина за България, тъй като компанията си е поставила за цел да запази присъствието си в страната. Не се предвиждат промени от страна на Nuvei по отношение на активите или изследователските и развойни дейности в нашата страна.

Съгласно условията на придобиването, акционерите на SafeCharge ще имат право да получат 5,55 щ. долара за всеки дял в SafeCharge. Сделката оценява SafeCharge на приблизително 889 милиона щ. долара. Акционерите на SafeCharge ще получат предварително обявения краен дивидент

Ръководството на Nuvei изрази увереност, че SafeCharge е атрактивен бизнес с едни от водещите позиции на бързо развиващия се пазар на разплащания за електронната търговия. SafeCharge разполага със собствена технологична платформа и стабилна клиентска база, и продължава да разширява предлагането на своите продукти в широк спектър от индустрии, включително онлайн търговия, онлайн туристически агенти и дигитални стоки. Сред ключовите предимства на компанията е и значителният опит на нейния управленски екип в платежната индустрия, който е от решаващо значение за досегашния й успех.

"SafeCharge е партньор, предоставящ платежни технологии на най-взискателните компании в света. Nuvei е един от водещите доставчици на технологични разплащателни решения за търговци, както и партньори в областта на технологиите и дистрибуцията, предимно в САЩ и Канада. И двете компании са изградили силни позиции в платежния сектор на съответните пазари, с минимално географско, клиентско или секторно припокриване. Придобиването трябва да даде възможност на SafeCharge да се възползва от присъствието на Nuvei в Северна Америка и възможностите за продажби и маркетинг, за да изпълни и ускори амбициите си за растеж. Бордът е уверен, че бизнесите ни споделят сходна предприемаческа култура, както и че плановете на Nuvei да инвестира и да развива бизнеса на SafeCharge правят предложената сделка положителна за SafeCharge и нейните акционери като цяло" - коментира придобиването, Дейвид Авги, главен изпълнителен директор на SafeCharge.

"Много сме развълнувани от обединението на SafeCharge и Nuvei, което ще създаде един наистина глобален, водещ доставчик на платежни технологии със значителни размери. Дейностите ни се допълват сериозно в множество отношения, включително география, технология, ключови вертикали и клиенти. Смятаме, че технологичната платформа, разработена от SafeCharge, е изключителна и ще послужи като основа за напредък, на база на която ще продължим да развиваме общия бизнес и да предоставяме на клиентите и партньорите си най-добрите продукти и услуги в своя клас. И накрая, очакваме с нетърпение да посрещнем висококвалифицирания управленски екип и служителите на SafeCharge в семейството на Nuvei” - заяви Филип Файер, председател и главен изпълнителен директор на Nuvei.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив