20 Май 2024, 08:38 Днес (0) | Вчера (0)

Sogelease финансира сделка за над 7 млн. лв. за товарни автомобили

28 Ноември 2012 12:16 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 28 ноември 2012, 12:19
Под лиценза на creativecommons

За първи път българска транспортна фирма купува нови камиони на лизинг, разработен за нуждите на компанията

Лизинговата компания на Societe Generale Експресбанк - Сожелиз България, финансира сделка между Volvo и една от най-големите транспортни и спедиторски фирми в България – Дискордиа, която поднови автопарка си с 40 нови композиции. Сделката за над 7 млн. лв. е една от най-сериозните на пазара на тежкотоварни автомобили у нас през тази година. Камионите са закупени чрез нова лизингова схема, която се използва в Западна Европа, но за пръв път се реализира у нас. Сделката се базира на хибрид между финансов и оперативен лизинг. „Програмата е уникална с драстично по-ниските вноски по лизинга, което не е за сметка на цената на ресурса“, заяви Михаил Комитски, Управител на Сожелиз България.
„Стартирахме с подобен тип програма миналата година при леките автомобили съвместно с Тойота Балканс, която беше наречена „10 години Нова Тойота“. Благодарение на иновативността на продукта бяхме наградени от Прес Автоклуб България за Лизингова компания на 2012. Поради успеха на програмата и нейните предимства за крайните клиенти в сектор леки автомобили, решихме да я приложим и при тежкотоварните, което беше възможно с партньори като Волво България и Дискордиа“, коментира още Комитски.
От Сожелиз обясниха, че в края на лизинговия период програмата дава гъвкавост при избора на клиента в три основни посоки - да върне част от автопарка си поради потенциално намалял бизнес, да придобие камионите срещу остатъчната стойност и да продължи да оперира с тях, или да ги замени изцяло с нови, без да има нужда от допълнителен аванс по лизинга.
Програмата е приложима за средни и големи транспортни компании от над 20 композиции с еднороден автопарк, който често се обновява. Необходимо е компанията да бъде с дългогодишен опит в дейността и да е доказал своето отношение към ползваните активи, както и да има дългосрочна визия за развитие, която да му позволи да се възползва от всички предимства на този тип финансиране.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив