28 Април 2024, 17:53 Днес (0) | Вчера (0)

USAID финансира WTW за разработване на застрахователни климатични решения

21 Март 2024 11:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 март 2024, 10:47

Покритието защитава кредитополучателите от най-сериозните климатически рискове, гарантирайки, че те ще останат работоспособни и ще избегнат дефолт след шоково събитие

Глобалната консултантска и брокерска компания Willis Towers Watson (WTW) ще получи финансиране от американската Агентция за международно развитие (USAID) за разработване на климатически устойчиви застрахователни решения. Целта е привличане на инвестиции в адаптирането към климатичните промени от страна на частния сектор. WTW ще разработи пилотен механизм, който ще позволи на Финансовата корпорация за развитие в САЩ (DFC) да предложи параметрично застрахователно решение, което ще защити нейните кредити към частни предприятия от рискове, свързани с климата. От WTW посочват: "След иницииращото събитие последващото погашение на кредита ще бъде покрито от застраховка. Покритието ще защитава задълженията на кредитополучателите  по обслужване на дълга от най-сериозните климатически рискове, гарантирайки, че кредитополучателите ще останат в работоспособно състояние и ще избегнат дефолт след шоково събитие".
Саймън Янг, старши директор по финансиране и параметризация на рисковете от стихийни бедствия в WTW, коментира по този повод, че уязвимостта към климатичните промени и риска от природни бедствия може да окаже пряко влияние върху стойността на заемите, особено в страни с ниски доходи. Това създава допълнителен натиск върху възможността за обслужване на дълга и увеличава вероятността от дефолт по дълга, което може да доведе до понижение на кредитния рейтинг. "Благодарение на финансирането от USAID параметричното решение на WTW ще промени правилата на играта с повишение на финансовата устойчивост на общностите към екстремалните природни явления, помагайки за така необходимите инвестиции в частния сектор в критически важни проекти в страни, уязвими към климата."
Джилиън Колдуъл, директор по климата в USAID, добави: "Една природна катастрофа може за миг да фалира бизнес. Такива иновации, като WTW Resilience Wrapper, правят общностите по-подготвени срещу стихийни бедствия, подкрепяйки местните компании, от които зависят, както и стимулират кредиторите да работят на места, които при други обстоятелства те биха могли да счетат за рискови за инвестиции".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив