18 Април 2024, 20:41 Днес (11) | Вчера (11)

Visa въвежда нови системи за сигурност срещу измами

02 Септември 2019 14:25 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 2 септември 2019, 13:45

Новият пакет от услуги е насочен към финансови институции и търговци

Visa въвежда пакет от иновативни инструменти за сигурност, които предотвратяват измамите при електронни разплащания и достигат до нови нива в кибер сигурността и превенцията. Услугите са насочени към финансови институции и търговци. Защитата ще обхваща цялостната система на разплащания, като проследява и възпрепятства измамите. Новите услуги са достъпни за всички клиенти на компанията без допълнителни такси и регистрация.
"Киберпрестъпниците се опитват да заобиколят обичайните защити чрез кражба на информация, събиране на данни, получаване на неоторизиран достъп и атаки срещу трети страни. Новите инструменти за сигурност на Visa съчетават разплащания и кибер интелигентност, знания и факти от разследвания за нарушения и ангажиране на компетентните органи, за да помогнат на финансовите институции и търговците да предотвратят заплахата", каза Ар Eл Прасад, старши вицепрезидент "Рискове за платежната система" във Visa.
Най-разпространените финансови измами са насочени срещу банкомати, показва проучване на Форестър Кънсълтинг. В същото време измамите, които не са пряко свъзани с карти, като електронната търговия, поръчките по телефона и пощенските услуги, са по-голяма рядкост, но причиняват повече щети на бизнеса и представляват близо 40% от загубите в резултат от измама и от оперативните разходи.
Новите възможности за сигурност включват:
- Visa Vital Signs за проследяване на трансакциите и сигнализиране на финансовите институции за потенциална измама на банкомати или при търговци. За да се ограничат финансовите загуби за институциите, Visa може автоматично или в координация с клиенти да предприеме действия, за да спре злонамерената дейност.
- Visa Account Attack Intelligence изучава задълбочено огромния брой обработени безкартови трансакции, за да идентифицира финансови институции и търговци, от които хакерите биха се възползвали с цел да се сдобият с номера на сметките, датата на валидност и кода за сигурност. Технологията на машинното самообучение открива сложни модели на изброяване, елиминира фалшивите идентификации и дава сигнал на засегнатите финансови институции и търговци още преди трансакцията да е започнала.
- Visa Payment Threats Lab създава среда за тестване на настройките за обработка на клиентските данни, бизнес логиката и настройките на конфигурациите за идентифициране на грешки, които водят до потенциални уязвимости. Пример за това е възможността Visa да провери дали дадена финансова институция валидира ефективно динамично генерираните кодове, уникални за всяка EMV® чип трансакция.
-Visa eCommerce Threat Disruption е патентовано решение, което използва усъвършенствана технология и техники за разследване, като сканира интерфейса на уебсайтовете за електронна търговия за пренос на данни от зловреден софтуер. Определянето на потенциално компрометирани сайтове ограничава времето, в което такъв тип софтуер може да се възползва от информацията на уебсайта на търговеца и значително да намали уязвимостта на данните на клиенти и разплащанията.
- Пакетът Visa Payment Threat Intelligence предоставя работеща и информационна кибер интелигентност на клиенти и търговци по целия свят. Той предлага навременна информация за случая, техническа обезпеченост и образователни материали. Това включва сигнали, анализи, технически индикатори и смекчаване на потенциални заплахи за киберпрестъпления, компрометирани акаунти  и измами.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив