28 Март 2024, 14:28 Днес (8) | Вчера (12)

Visa стартира първата услуга за мобилни разплащания, базирани на технология в облака

22 Юли 2014 13:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 юли 2014, 13:24
Visa

Разплащанията на Visa, базирани на технология в облака, подпомагат международната експанзия на банковия портфейл на BBVA от Испания към Мексико, Чили и САЩ тази година

Втората по големина банка в Испания – BBVA, е първата глобална банкова институция, която стартира с Visa безконтактни мобилни разплащания, базирани на облачни технологии. Новата система позволява на клиентите на BBVA да извършват мобилни безконтактни разплащания със смартфони с операционна система Android посредством мобилното приложение на банката BBVA Wallet app. 

Новият мобилен портфейл на BBVA, който вече разполага с над 200 000 ползватели, е активен на територията на Испания и ще бъде достъпен за клиентите на банката в САЩ, Мексико и Чили до края на годината. Мобилният портфейл на BBVA е достъпен на международно ниво с помощта на платежната система на Visa, базирана в облака, част от която използва иновативната технология Host Card Emulation. Разплащанията, основани на технология в облака, позволяват на потребителите да осъществяват трансакции в търговски обекти, като се ползват с пълна защита на своите данни. Личната информация се съхранява в базираните в облака системи на банката-издател, докато при алтернативната технология се разчита на т.нар. хардуерен Secure Element.  

"Банковата индустрия отчита нуждата на клиентите за по-широко навлизане на мобилните разплащания в цяла Европа. Те предлагат по-бърз начин за осъществяване на сигурни трансакции и могат лесно да се интегрират с други форми на мобилно банкиране с цел по-добро управление на личните финанси. Основаната в облака технология и функцията HCE ускоряват навлизането на мобилните безконтактни разплащания на пазара и разширяват тяхното разпространение сред потребителите. Доволни сме, че водеща глобална финансова институция като BBVA избра да предприеме тази стъпка с доверен партньор като Visa”, споделя Джереми Николдс - изпълнителен директор, "Мобилни разплащания”, Visa Европа.

От самото начало, Visa работи в тясно сътрудничество с BBVA и Google, както и с други водещи финансови институции и органи по стандарти като EMVCo, за да гарантира, че мобилните безконтактни разплащания с технологията HCE отговарят на високите изисквания за сигурност, които Visa очаква от всички свои партньори. Въвеждането на мобилния портфейл на BBVA в цял свят е кулминация на много години усилен труд и пример за огромния напредък в развитието на платежните технологии. 

Портфейлът на BBVA работи с всички последни модели на Android смартфони, снабдени с NFC технология. Мехмет Сезгин, директор «Глобални разплащания», BBVA споделя: "Предварителните ни проучвания показаха, че тази иновативна технология позволява на BBVA да предложи на милионите си клиенти по цял свят лесно, удобно и интуитивно средство, с което да използват телефона си за осъществяване на безконтактни разплащания – всичко, което трябва да направят е да актуализират приложението на своя смартфон”.

Новата услуга ще бъде налична за всички клиенти на банката до края на 2014 г. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив