28 Април 2024, 16:10 Днес (0) | Вчера (0)

WTW ще застрахова коралови рифове в Тихия океан

08 Февруари 2024 13:55 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 8 февруари 2024, 11:54

Застрахователната полица се задейства за бързо изплащане на щети след циклонни разрушения

Глобалната компания за консултации и застрахователно посредничество WTW обяви новаторска параметрична застрахователна полица, предназначена да защити екосистемите на кораловите рифове в групата Лау в южната част на Тихия океан. Решението е създадено, за да отговори на ескалиращите заплахи за кораловите рифове на островите Лау: изменението на климата и свързаните с него промени, като покачване на морското равнище, затопляне на океана, подкиселяване и тропически циклони. Влошаващото се състояние на тези коралови рифове не само представлява екологична опасност, но също така заплашва поминъка на местното население на Лау, което зависи от тези екосистеми както за препитание, така и за икономическо оцеляване.

За да опази тези безценни природни активи, WTW инициира партньорство с фондация Vatuvara на Фиджи (VVF) и BHP. Програмата е финансирана от инициативите за социални инвестиции на BHP и цели противодействие на въздействието на циклоните и подкрепа на ръководените от общността усилия за възстановяване на рифовете. Застрахователната полица се задейства за бързо изплащане на щети след циклонни разрушения. Това улеснява незабавната оценка на щетите на рифа и ускорява предоставянето на финансова помощ за възстановяване. Освен това програмата предлага критична подкрепа на местните общности чрез проекти за сигурност на храните и водата, адресиране на непосредствените нужди след бедствие и насърчаване на трайна устойчивост.

Първоначално застрахователното покритие ще включва забележителни места като остров Вату Вара, Яката и Кайбу, с перспективи за бъдещо разширяване към допълнителни обекти в морския пейзаж на Лау. Групата острови Лау са последната граница на Фиджи, практически непривлекателна за туризъм.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив