28 Септември 2024, 13:12 Днес (0) | Вчера (0)

Zurich Insurance придоби 70% от индийската застрахователна компания Kotak за 670 милиона долара

21 Юни 2024 10:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: kalin
A+ A-
Последна редакция: 20 юни 2024, 17:01
www.zurich.com

Застрахователната компания Zurich Insurance завърши придобиването на мажоритарен дял в индийския застраховател Kotak Mahindra General Insurance от Kotak Mahindra Bank, след като получи всички необходими регулаторни одобрения.

Цюрих придоби 70% дял в Kotak General Insurance на обща цена от Rs. 5560 крори (т.е. 670 милиона щатски долара), чрез комбинация от свеж капитал за растеж и закупуване на акции. Транзакцията бележи най-голямата чуждестранна инвестиция в общозастрахователния пазар на Индия и е първата от чуждестранен застраховател, откакто лимитът за преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) беше повишен от 49% на 74% през 2021 г. С това навлизане Цюрих е изцяло ангажиран с насърчаването развитието и разширяването на индийския застрахователен сектор в съответствие с целта на Органа за регулиране и развитие на застраховането на Индия (IRDAI) за постигане на "Застраховане за всички" до 2047 г. Комбинираното дружество ще донесе на индийския пазар Цюрих и колективния ангажимент на Kotak за доверие , иновации, почтеност и обслужване на клиенти. С течение на времето бизнесът ще приеме нова марка, която представлява Zurich и Kotak като акционери.

Общият застрахователен пазар на Индия е готов за значителен растеж, движен от по-голямата осведоменост на потребителите за ползите от застраховането, продължаващото развитие на цифровата и финансова инфраструктура и голяма и нарастваща средна класа. Силният растеж в МСП и корпоративния сектор на Индия ще доведе до търсене на търговски застрахователни решения. Клиентите в тези сегменти имат различни и сложни нужди, които изискват разнообразна гама от търговски предложения за управление и минимизиране на рисковете за непрекъснатостта на бизнеса. Като утвърден водещ застраховател в индустрията, Цюрих има доказан опит в предоставянето на диференцирани услуги и решения за клиенти на дребно и търговски клиенти, подкрепени от силна дисциплина и способности за застраховане.

"Придобиването на Kotak General Insurance поставя пътя напред за Цюрих да бъде водещ играч на един много важен пазар за растеж – Индия. Това е ключова стратегическа стъпка за Цюрих,” каза Тулси Найду, главен изпълнителен директор, Asia Pacific, Zurich Insurance Group . "Индийският застрахователен пазар предлага огромен потенциал и заедно с Kotak ние се ангажираме да подкрепяме неговия растеж и развитие. Имаме глобален мащаб, силен опит в управлението на сложни рискове, цифрови възможности и технологично лидерство, за да преодолеем празнината в застрахователната защита. Нашата цел е да изградим устойчивост сред индийските клиенти и бизнеси чрез прости и иновативни решения."

Shanti Ekambaram, заместник управляващ директор, Kotak Mahindra Bank каза: "Развълнувани сме от партньорството с Цюрих, тъй като се стремим да използваме нашите комбинирани местни познания и глобален опит, за да подобрим застрахователното покритие в Индия. Новото дружество ще отключи следващата фаза на растеж за Kotak General Insurance и ще създаде водещ франчайз за общо застраховане, който ще се фокусира върху технологията и мащаба, като същевременно дава приоритет на нуждите на клиентите."

Суреш Агарвал, управляващ директор и главен изпълнителен директор, Kotak Mahindra General Insurance каза: "Този ​​крайъгълен камък бележи ключов момент за нас и ще катализира нашата експанзия на пазара, като предлага всеобхватни решения, пригодени да посрещнат променящите се нужди на нашата разнообразна клиентска база. Това е голяма крачка в напредъка на нашата мисия за подобряване на проникването на застраховането в Индия чрез технологии, мащаб и внасяне на най-добри глобални практики в нашия бизнес, за да предоставим преживявания с добавена стойност на нашите клиенти. Ние сме решени да поставим нови стандарти за общата застрахователна индустрия."

Транзакцията беше обявена през ноември 2023 г. и беше предмет на обичайни прецедентни условия, включително регулаторни одобрения от Резервната банка на Индия, Органа за регулиране и развитие на застраховането на Индия и Комисията по конкуренцията на Индия. Получени са всички необходими одобрения.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Септември 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7533
GBP 2.4796 2.4887 2.3443
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив