19 Април 2024, 08:27 Днес (0) | Вчера (11)

iGreet създаде благотворителна картичка в подкрепа на "SOS Детски селища"

21 Декември 2016 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 декември 2016, 10:53

"Живите" поздравителни картички на българската компания вече се предлагат и в Австрия, Германия и Швейцария

Българската стартираща компания iGreet, която развива собствена технология за "добавена реалност" (augmented reality), стартира благотворителна кампания в подкрепа на "SOS Детски селища". В рамките на инициативата екипът на iGreet е създал първата в България благотворителна картичка с добавена реалност, като над 70% от средствата от нейната продажба ще бъдат дарени на организацията. Картичката може да бъде закупена от уебсайта www.igreet.co, както и от търговската мрежа.

Картичките на iGreet са известни с това, че "оживяват", гледани през екрана на смартфон или таблет. Това става чрез технологията "добавената реалност", която позволява обединяването на виртуалното съдържание с реалния свят. Така, след инсталиране на приложението на iGreet, можем гледайки на пръв поглед обикновените хартиени картички, да виждаме към тях различни анимации и друго съдържание. Приложението е достъпно за двете най-популярни мобилни операционни системи – Android и iOS.

Видео с оживяващата картичка е достъпно тук: https://www.youtube.com/watch?v=3ZySxxC2RBQ

"Добавената реалност е технология, която променя изцяло представата ни за поздравителните картички и ги превръща в много по-богато мултимедийно преживяване. Чрез тази технология могат да бъдат създадени игри, книги и много други предмети, но ние избрахме да започнем дейността си с картичките, защото те са много широко разпространен продукт и чрез тях даряваме усмивки и щастие на близките си. Убедени сме, че технологиите трябва да правят живота ни по-добър и благотворителната ни кампания съвместно със "SOS Детски селища" е част именно от тази дългосрочна визия на екипа ни" - сподели Вичо Димитров, основател на iGreet.

Междувременно от компанията съобщиха, че нейните "живи" картички от около месец се предлагат и в Австрия, Германия и Швейцария, а предстои скоро да бъдат пуснати в продажба и в други страни. Българската фирма стартира и партньорство с международната платформа Kite, която позволява разпространението на картички и други продукти в различни страни по света и отпечатването им локално. iGreet използва за дизайните и анимациите на своите картички млади български художници, а една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади артисти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив