01 Май 2024, 00:32 Днес (0) | Вчера (13)

АП допуска по-широк кръг инвеститори при приватизацията на “Бояна филм” ЕАД

26 Юли 2004 13:57 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Агенцията обяви конкурс за продажбата на 95% от капитала на “Бояна филм” ЕАД

АП допуска по-широк кръг инвеститори при приватизацията на “Бояна филм” ЕАД . Продуценти и доставчици на киноуслуги ще могат да участват при равни условия в процедурата. След проведените дискусии с всички заинтересовани страни за приватизацията на “Бояна филм” ЕАД и в резултат на заявения инвеститорски интерес към дружеството (след публикуваната от АП покана в Hollywood Reporter и Variety), Агенция за приватизация разшири предварителните критерии, на които трябва да отговарят бъдещите кандидат-купувачи.  По този начин ще бъдат допуснати по-широк кръг инвеститори, които да участват в приватизацията на българското филмово студио. След предложение на агенцията, в конкурсната комисия участие ще вземат представители на Министерство на културата и Националния филмов център.

Агенцията за приватизация обяви публично оповестен конкурс за продажбата на 446 426 броя акции, представляващи 95% от капитала на “Бояна филм” ЕАД, София. Цената на конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, е в размер на 2000 лева или равностойността им в евро и може да бъде закупена в срок до 40 дни, считано от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Лицата, закупили конкурсна документация, могат да отправят писмени искания до Агенция за приватизация за даване на разяснения по процедурата за провеждане на конкурса до 40-ия ден, считано от датата на обнародване на решението. Цената на информационния меморандум е 5 000 лева. Той ще бъде предоставен за закупуване на лица, закупили конкурсна документация, които отговарят на едно от предварителните квалификационни изисквания по т.1 или по т.2, както следва:

1. Доставчици на услуги – лица, които отговарят кумулативно на следните изисквания:

1.1. Лица, които имат основен предмет на дейност и опит през последните 5 години, предхождащи датата на подаване на документацията за допускане, в областта на: предоставяне на комплексни услуги за производство на пълнометражни игрални и/или пълнометражни анимационни филми и/или телевизионни сериали (наричани по-долу Филми) и други аудиовизуални произведения и/или предоставяне на снимачна операторска, осветителна и звукозаписна техника във връзка с филмопроизводствения процес и/или предоставяне на кинолабораторни услуги, както и производство и обработка на светлочувствителни материали и всякакъв друг тип носители на изображение и звук и субтитриране и/или производство, сервиз и предоставяне на специализирани кинотехнически съоръжения и/или предоставяне на услуги за аудиовизуална постпродукция, организация на кинопроизводство и/или предоставяне на комплексни услуги и специфична техника при и за производство на анимационни филми.

1.2. Лица, които притежават филмово студио - обект с функционално предназначение студио за заснемане на филми и други аудиовизуални произведения, оборудвано със снимачни павилиони с обща покрита площ не по-малка от 2 000 квадратни метра.

1.3. Лица, които имат приходи от посочения предмет на дейност за последните 3 финансови години, предхождащи датата на подаване на документацията за допускане, не по-малко от 45 000 000 щатски долара, съответно равностойността им в друга валута.

2. Продуценти - лица, които отговарят кумулативно на следните изисквания:

2.1. Лица, които по занятие организират създаването и осигуряват финансирането (дейности/лица, наричани по-долу продуциране/продуценти) на филми.

2.2. Лица, които:

a/ имат минимум 5-годишен опит в продуцирането на филми;
б/ са продуцирали не по-малко от 50 филма (в това число копродукции), или по-малък брой филми (копродукции) с общ бюджет не по-малък от 200 000 000 щатски долара;
в/ през последната финансова година, предхождаща датата на подаване на документацията за допускане, са продуцирали не по-малко от 5 филма (в това число копродукции), включително филми (копродукции) с осигурено финансиране към датата на подаване на документацията за допускане или филми в процес на пред-продукция, заснемане и пост-продукция или по-малък брой филми (копродукции) с общ бюджет не по-малък от 20 000 000 щатски долара;

2.3 Разпространение на филми:

а/ Лица, чиито филми (собствени и копродукции) са разпространявани в кино-театри и/или телевизионни мрежи, като не по-малко от 50% от продуцираните филми са разпространявани на поне един от следните пазари: Европейски съюз, САЩ, други пазари в Северна Америка;
б/ Лица, чиито приходи от разпространение на филми (собствени и копродукции) възлизат най-малко на 100 000 000 щатски долара.

Необходимите документи, които следва да бъдат представени като доказателство за съответствие с посочените критерии, се съдържат в конкурсната документация и се представят от лицата, закупили информационен меморандум в срок от 45 дни, считано от датата на обнародване на решението за метод в Държавен вестник.

Право да получат сертификат за регистрация имат само лицата, закупили информационен меморандум.

Лицата, получили сертификат за регистрация могат да подадат предварителна оферта за участие в конкурса, в срока, определен в конкурсната документация.

Няма да бъдат разглеждани предварителни оферти, които:

 са подадени след изтичане на срока, определен в конкурсната документация;
 са подадени в незапечатан или прозрачен плик или
 са подадени от лица, които не са получили сертификат за регистрация в предварителния етап на конкурса.

След разглеждане на подадените предварителни оферти, Агенцията за приватизация ще определи лицата, които се допускат до участие в заключителния етап на конкурса.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 30 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2877
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив