29 Март 2024, 08:20 Днес (0) | Вчера (11)

Ако варненските роми имаха застраховки, какви ли бисери щяха да се родят

07 Юли 2014 15:29 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 юли 2014, 15:49
Булфото

Това че българите масово нямат застрахователна култура не е новина. Данните за застрахователното проникване и покритие лесно могат да се видят от статистиката на Комисията за финансов надзор

Това, че пострадалите ромски къщи във варненския квартал "Аспарухово" масово са незаконно построени също не е новина. Щеше да е новина ако бяха застраховани.

Ден след трагедията край морето мургава наша съгражданка разпалено обясняваше в ефира на една от водещите телевизии, че съжалява за незаконната си, отнесена от водата къща. Къщата, построена в края на дерето за отводняване, практически виновник за голямата приливна вълна.

За застраховане тя може и да не е чувала, но знае че има права. И ще си ги търси докрай. Изрече го по типичен цигански начин - "Имам си правила и ще си ги търся. От всички, които дават. Ще си искам правилата от кмета, от общината"...

Странната циганска лексика може да развесели и много мрачните хора. Забележете само как звучи българският език, изговорен от някой мургав човек. Той непременно ще произнесе две-три думи в едно изречение, които не са точно така, но пък казани от него звучат наистина комично. Както циганин може да разсмее някого, никой друг не може. 

Мургавелката направи и послание към всички българи – пращайте в "Аспарухово”, а ние ще го усвоим. Ще се редим два, три, даже и десет пъти, докато не свърши всичко.

Представяте ли си да имаше застраховка? Какво ли само нямаше да поиска като обезщетение, след като и германците направиха твърде странни искове за обезщетения след голямото наводнение в източните провинции през миналото лято.

Класацията се води от иск на стойност 6 хил. евро. Жалбата е подадена от мъж, който иска парите, тъй като водата му отнесла луксозните ботуши "Уелингтън”.

Случаят с ботушите далеч не е единствен. Жена е поискала 30 хил. евро обезщетение или печка, която работи с пелети на същата стойност като компенсация за повредения ѝ отоплителен уред. Става въпрос за нафтова печка 9500 евро.

Не по-малко странен и невероятен е и друг иск, за 500 евро. Той отново е заведен от дама, която иска парите, тъй като водата е отнесла бурканите ѝ със сладко.

Всички тези жалби, логично, са били отхвърлени от застрахователите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив