14 Май 2024, 13:28 Днес (6) | Вчера (12)

Ако си шофьор, по-добре е да си Лъв13

22 Януари 2014 13:40 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 22 януари 2014, 14:10
astrology.com

Американската компания Insurance Hotline, специализирана в автомобилното застраховане проучи пряката зависимост между зодиакалния знак на даден шофьор и шансовете той да попадне в авария

За да предложат тази теория, от застрахователя са анализирали почти 100 хиляди отделни катастрофи на техни клиенти.

23165
Под лиценза на creativecommons

И така... Най-опасните шофьори са Везните. Те са и главните претенденти за оскъпяване на застраховката, тъй като не само са "най-аварийни", но и са супер недисциплинирани и най-често нарушават пътния закон и правилника за прилагането му. На съвестта им тежат близо 14 процента от катастрофите на пътя.

В същото време на думи те са най-ревностните привърженици на съблюдаването на правилата. Допълнително при шофиране на тъмно охотно се предават на мечтание.

23167
Под лиценза на creativecommons

На втора позиция в негативната класация се нарежда Водолеят, който също плаче за поскъпване на полицата. Родените под този знак са признати не само за вторите "най-аварийни", но и за най-недисциплинираните водачи. Водолеите обичат да нахвърлят върху другите участници в движението, като това става най-често при промяна на пътното платно.

Виновни са за 9,9 процента от произшествията.n

За сметка като цяло Водолеят гледа да кара икономично и като катастрофира го прави с финес и много рядко с превишена скорост.

23169
Под лиценза на creativecommons

Овните са виновни за 7,1% от катастрофите. Особено в часовия диапазон 11.00 и 17.00. Колкото и странно да изглежда, Овните най-често се блъскат в други коли. Мотото им е "Първо съм Аз".

Любите ли са на добрата акустика в колата.

23171
Под лиценза на creativecommons

Риби – катастрофират често, защото просто не обръщат внимание на пътните знаци. Често засичат, изпреварват където е забранено – с две думи държат се безотговорно. Зад волана са точно толкова разсеяни, както и в живота. Мечтатели са и ако трябва да пътуват дълго не правят трагедия от това.

Отговорни са за 6,9 на сто от катастрофите.

23178
Под лиценза на creativecommons

Скорпионите обаче им дишат във врата – с 6,8% от авариите. Жестоки любите ли са на челния сблъсък и то на прав път. Стихията им е широк и прав път, където инстинктът им позволява да се чувстват уверено. Това е само до момента, когато някой ги изпревари. После се започва бясна гонка. Скорпионите са като перничаните – не прощават никога...

23175
Под лиценза на creativecommons

Телецът е виновен за 6,2% от катастрохите, но нито едно от тях не се случва преди 11.00 часа сутринта. Пешеходците и останалите шофьори трябма да са особено внимателни на пътя след този час. Най-често напират да минат и на червен светофар.

23170
Под лиценза на creativecommons

Стрелец просто ви уцелва – най-често странично и на кръстовище. Държат здраво 7-то място с 5,9 на сто от катастрофите. По правило не са лоши водачи, но се изживяват като тарани, заради употребата на мобилен телефон. Както живеят, така и шофират – на висока скорост и в платното за изпреварване. Това е и зодията, която най-много ругае на пътя.

Упорит и чувствителен, Козирогът сее ужас по пътищата. Обикновено надвишават ограничената скорост два пъти. Най-големият им проблем обаче е пълното игнориране на пътните знаци. Вероятно му пречат рогата.

Винаги закъснява, заради което натиска педала до дупка. А иначе твърди, че правилата за пътното движение са своеобразна Библия.

23172
Под лиценза на creativecommons

Девите са нестабилни като в живота. По-скоро рязко ще забият спирачки, за да спасят прибягващата катерица на пътя, отколкото ще се замислят, дали този който шофира за тях ще може да спре.

Обикалят бавно дупките на пътя, но страстно обичат да натискат газта на прав път и то в насрещното платно. Ако катастрофират, колата става само за боклука.

Не си падат много по спазването на правилата. "Зебра" - какво е това, не може да има навсякъде ограничения. Злополука? На всеки може да се случи.

23164
Под лиценза на creativecommons

Рак – Според статистиката на застрахователите, раците предизвикват най-често катастрофи на кръстовища. На тях може да им се препоръча по-често да натискат спирачките пред пешеходните пътеки. На пътя – както и в къщи. Или твърде бързо или твърде бавно – в зависимост от кондицията.

23174
Под лиценза на creativecommons

Близнаците рядко нарушават правилата, но най-често го правят, карайки агресивно. Те са и най-темпераментните шофьори. Цъкането на къси-дълги светлини за тях е играчка, а клаксонът – фундаментална част от колата.

23168
Под лиценза на creativecommons

Лъв – царят на пътя. Улицата е негово владение. Шофира разумно, макар и често над допустимата скорост. Девизът му е "Давам газ, гоня скуката". Очевидно е че го прави с акъл. Виновен е в под 3 на сто от катастрофите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 13 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8144
GBP 2.4796 2.4887 2.2727
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив