13 Май 2024, 09:02 Днес (1) | Вчера (0)

Алианц Банк ще отпуска кредити по инициатива JEREMIE

07 Януари 2013 14:59 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 7 януари 2013, 15:02
allianz.bg

Трезорът договори с ЕИФ отпускането на средства в размер на 15 млн. евро. Банката ще добави допълнително 15 млн. евро собствен ресурс, за да финансира дейността на малките и средните предприятия

Алианц Банк България подписа споразумение с Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) по новия етап на инициативата ДЖЕРЕМИ (съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия).

 

Договорите подписаха г-н Ричард Пели, главен изпълнителен директор на Европейския инвестиционен фонд, а от страна на Алианц Банк България – г-н Светослав Гаврийски, председател на УС и главен изпълнителен директор, и г-н Дорчо Илчев, член на УС и изпълнителен директор.

Алианц Банк България договори с ЕИФ отпускането на средства в размер на 15 млн. евро. Банката ще добави допълнително 15 млн. евро собствен ресурс и ще отпусне общо 30 млн. евро кредити, за да финансира дейността на малките и средните предприятия, които продължават да бъдат неин основен фокус.

Кредитите, които Алианц Банк България започва да отпуска от началото на 2013 г., са с облекчени условия за обезпечение и значително по-ниски лихви от стандартните за банката. Финансиране ще се предоставя както за оборотни, така и за инвестиционни цели под формата на кредити с погасителни вноски, кредитни линии и др. В зависимост от вида финансиране срокът ще бъде от 1 до 10 години.

Фактът, че Алианц Банк България подписва споразумението с ЕИФ само два месеца след като получи целево финансиране за МСП от Европейската инвестиционна банка, е знак за високото доверие и продължаването на едно ползотворно сътрудничество, чрез което банката ще разполага с 60 млн. евро за финансиране на своите клиенти при облекчени условия.

ДЖЕРЕМИ е инициатива на Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка, част от която е и ЕИФ. Целта е използването на средства по структурните фондове чрез т.нар. инструменти за финансов инженеринг. Така чрез банкови и небанкови финансови посредници се улеснява достъпът на малките и средните предприятия до финансиране. Общият бюджет за България е 150 млн. евро.

Алианц Банк България, чийто мажоритарен собственик е германската Allianz Group, е универсална банка, предлагаща пълната гама от банкови услуги, с над 100 бизнес центъра и представителни офиси в цялата страна.

Предоставеното финансиране по инициативата “Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия”, инициативата JEREMIE се осъществява чрез оперативна програма “Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив