16 Октомври 2024, 03:20 Днес (0) | Вчера (3)

Андрей Шотов: Гаранция за успешната дейност на ДЗИ-Пенсионно осигуряване е стабилността на ДЗИ-Росексимбанк

18 Май 2004 15:22 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Трябва да се опрости процедурата за прехвърлянето на лица от един фонд в друг, смята изпълнителният директор на компанията

Около 1000 човека са се записали до момента в Универсалния пенсионен фонд на "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД, над 200 - в Доброволния пенсионен фонд и 100 - в Професионалия пенсионен фонд, съобщи специално за INSURANCE.BG изпълнителният директор на компанията Андрей Шотов. КФН издаде лицензия на дружеството през юли 2003 година. "Основните задачи на на "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД е да намери своето място на пенсионноосигурителния пазар, а в краткосрочен план да приведе своята дейност съгласно новите изисквания съгласно КСО с въвеждането на системата за разпределение на дяловете от 1 юли и успоредно с това набиране на осигурени лица във фонда", коментира Андрей Шотов. "Резултатите, които ще  постигнем, ще бъдат нашата реклама. Имаме цел да бъдем за начало в златната среда", каза изпълнителният директор на компанията и добави, че гаранция за успешната дейност на компанията е стабилността и възходящото развитие на останалите дружества от финансовата група "ДЗИ-Росексимбанк". Лицата, осигурени в управляваните от "ДЗИ-Пенсионно осигуряване" АД фондове (Универсален, Професионален или Доброволен), могат да се възползват от комплексното обслужване в офисите на финансовата група. Осигурените лица ползват преференциални условия при другите услуги на групата.
Като един от въпросите, належащи за промяна, според Шотов, е промяна в Наредба № 3 за прехвърлянето на лица от един фонд в друг. "Необходимо е да настъпят промени в Наредба № 3, защото има някои неща, които затрудняват и спъват процедурата.  Според нас трябва да се опрости самата процедура. Прекалено сложна и детайлна е в момента тя, а същината е желанието на осигуреното лице. Смятам обаче, че тези проблеми ще бъдат отразени още на следващото тримесечие, когато отново ще има възможност осигурените лица да се прехвърлят", коментира Шотов.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7918
GBP 2.4796 2.4887 2.3376
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив