13 Май 2024, 12:25 Днес (6) | Вчера (0)

Анкета: 78% от компаниите работят без цялостно прилагане на стратегия за работна сила

24 Септември 2012 12:13 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 24 септември 2012, 12:20
commons.wikimedia.org

Едва 38% от анкетираните смятат човешките ресурси за пълноправен партньор на бизнеса

 

ManpowerGroup обяви, че докато човешката ера изисква гъвкави модели на работната сила и дългосрочно планиране в областта на човешките ресурсиза спечелване на съвременните битки за трудни за намиране на квалифицирани таланти, 78% от анкетираните работодатели в ново глобално проучване на ManpowerGroup, проведено в областта на работната сила(SWC), или нямат стратегия за работната сила или се борят, за да я въведат.
"Всички фирми, малки и големи, се нуждаят от стратегия за човешкия капитал, за да успеят в човешката ера", каза Оуен Съливан, изпълнителен вицепрезидент и председател Specialty Brands в ManpowerGroup. Припомняме, през януари 2011 г., по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, ManpowerGroup обяви, че светът е навлязъл в човешката ера,  в която талантът заменя капитала като ключово конкурентно предимство. "Без стратегия за структуриране на гъвкави модели на работа е невъзможно да се настрои колебаещото се търсене на продукти и услуги. Печелившите компании са в състояние да идентифицират и наемат правилния микс от служители на непълно работно време, на пълно работно време и квалифицирани таланти, които да посрещнат нуждите както в реално време така и в бъдеще."
В световен мащаб само 38% от анкетираните смятат човешките ресурси за пълноправен партньор на бизнеса.
"За всеки разрастващ се работодател или икономика, за да процъфтяват в човешката ера, белязана от все по-малко квалифицирани таланти, работодателите ще изискват пряк и незабавен достъп до талант чрез съвременните модели на работа. Ние непрекъснато консултираме нашите клиенти за подходите, които биха им помогнали да се справят в Човешката ера и с дисбаланса между търсенето и предлагането на пазара на труда", коментира Надя Василева, управляващ директор на Manpower България, Сърбия и Хърватия.
Резултатите от новия доклад посочват също неетабилността, заплашваща малките и средни предприятия (МСП), които изискват правилната рамка и ресурси, необходими, за да растат. Улесняването на растежа на МСП, които играят важна роля в поддържането на икономиките, е препоръка, представена на Световния икономически бизнес форум - 20 (B20) от работната група по заетост по време на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Мексико през юни т.г. Работната група В20 е съпредседателствана от председателя и главен изпълнителен директор на ManpowerGroup Джеф Джорес.



Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив