20 Април 2024, 12:25 Днес (0) | Вчера (10)

Асоциацията на българските застрахователи – с ново ръководство

19 Юни 2019 16:17 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юни 2019, 11:09
АБЗ

Константин Велев застава начело на браншовото сдружение

Асоциацията на българските застрахователи избра днес ново ръководство, научи ИНСМАРКЕТ. На редовното общо годишно събрание на сдружението за председател на Управителния съвет бе избран досегашният заместник на браншовата структура – Константин Велев, изпълнителен директор на "ЗАД Армеец" АД, който заменя на този пост Светла Несторова след нейни два поредни мандата.

"Приемам позицията със съзнание за високата отговорност, която аз и всички колеги от новия Управителен съвет поемаме пред нашите членове. През последните години асоциацията се наложи като фактор в икономическия живот в страната, като обединяващо звено при създаването на общи политики за развитие на застрахователния сектор. С приетите от нас стратегия и програма на дейността си поставяме значими цели и съм убеден, че чрез реализацията им ще продължим да допринасяме за устойчивото развитие на бранша и икономически напредък на обществото", заяви Константин Велев. 

Промени има и в Управителния съвет на сдружението.

Новият УС се състои от 7 души и изглежда по следния начин:

  • Константин Велев – изпълнителен директор на ЗАД "Армеец"
  • Светла Несторова – председател на УС и главен изпълнителен директор на ЗEАД "Булстрад живот ВИГ" EАД
  • Габриела Генова – председател на УС и финансов директор на "ГРАВЕ България Животозастраховане" ЕАД
  • Глория Димитрова – главен директор "Пазари" на ЗАД "Алианц България"
  • Георги Георгиев – изпълнителен директор и председател на УС на ЗК "Уника Живот" АД
  • Кирил Бошов – изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" АД и председател на УС на "Еврохолд България" АД
  • Юри Копач – изпълнителен директор и  член на УС на "Дженерали Застраховане" АД

 

Светла Несторова поздрави Константин Велев за избора и подчерта, че той притежава безспорна квалификация в застрахователното право и активна позиция в общото, включително и автомобилното, застраховане. Несторова изрази надежда, че новият УС е най-балансираният до момента, а секторът е обединен зад стратегически интереси в полза на българските граждани.

Членовете на сдружението приеха отчета за дейността на АБЗ и програма за следващата година, в която основни акценти са продължаване на политиката на сдружението за подобряване на нормативната среда и бизнес климата и за развиване на дейности, насочени към повишаване на застрахователна култура. 

Визитка на новия председател на УС:

Константин Велев е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ЗАД "Армеец". Той е доказан професионалист с над 20-годишен управленски опит на българския застрахователен пазар. Един от основателите на държавния застрахователен надзор в България. Велев е един от водещите специалисти в България в областта на застрахователното право и има голям принос при подготовката на редица закони и други нормативни актове в областта на застраховането през годините. Константин Велев е член на управителните органи на браншовите организации на застрахователния бизнес в България – Асоциацията на българските застрахователи и Националното бюро на българските автомобилни застрахователи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив