16 Април 2024, 07:53 Днес (0) | Вчера (10)

БАЕЗ обяви специализирано застрахователно решение за микро- и малки предприятия

20 Юли 2021 13:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 юли 2021, 13:20

Застрахователят предлага и допълнително покритие на финансови загуби, възникнали от COVID-19

БАЕЗ ЕАД разработи продукт, изцяло съобразен с необходимостта и предизвикателствата, пред които се изправят предприятията, попадащи в сегмента на микро- и малки предприятия.
Продуктът ще предостави възможност на малките предприятия да увеличат и разширят продажбите си на отложено плащане, като преодолеят негативния ефект от прекъсване веригата на доставки вследствие на пандемията. По-голям процент от  тях не разполагат с ресурс от средства и наличните такива се разходват предимно за подпомагане растежа им, което означава, че при прекъсване на паричния поток, например в случай когато основен контрагент не плати в указания срок, може да се стигне до финансови затруднения и дори фалит на фирмата продавач.
Развивайки дейността си, предприятията трябва да разполагат с ликвидност, за да генерират печалба. Независимо от сектора в който оперират, печалбата и защитата на капитала са два елемента, без които не могат да функционират и именно това отговаря на въпроса на много малки предприятия, защо застраховката на вземания е толкова важна. Ниската ефективност на двата показателя може да доведе до редица трудности и за да бъде преодолян този негативен ефект, предприятията, особено най-малките, трябва да оптимизират политиката за управление на своите търговски вземания на отложено плащане. В тази връзка новият застрахователен продукт ще позволи на микро- и малките предприятия да защитят своите продажбите.
Продуктът предлага преференциални условия, изцяло съобразени с необходимостите на предприятията, попадащи в този сегмент спрямо настоящата несигурна икономическа ситуация.  Всяка микро- или малко предприятие може да се възползва от новото застрахователно решение, като ще получи по-високо застрахователно покритие на търговските си вземания в страната и в чужбина, улеснена административна процедура и оптимален разход за застрахователната услугата. Тези предприятия ще могат да се възползват от професионален анализ на кредитоспособността на техните контрагенти, за да имат по ефективно планиране, комуникация и възможности за разширяване на продажбите на международните пазари, а така също и на вътрешен пазар.
Чрез най-новото застрахователно решение БАЕЗ ЕАД предоставя възможност на фирмите от сегмент микро- и малки предприятия да преодолеят икономическите последици от COVID – 19 чрез преференциални условия за гарантиране на плащанията към тях,  разширяване на бизнеса чрез минимален кредитен риск и предоставяне на конкурентно предимство при работа на отложено плащане.
Процентът на застрахователно покритие е 90 на сто от одобрения кредитен лимит по застрахователния договор. Максималният размер на единичен кредитен лимит е 100 хил. лева, а максималният размер на сумата на кредитните лимити по един застрахователния договор е 500 хил. лева. Максималният лимит на отговорност е 40 пъти платената и дължима застрахователна премия, до 200 хил. лева. Застрахователната премия е 1% фиксирана премия върху размера на кредитните лимити  с възможност за разсрочване.
Микропредприятия са онези компании които имат приходи от продажби или активи до 3,9 млн. лева и средносписъчен състав до 10 души. Малките предприятия имат приходи от продажби или активи до 19,5 млн. лева и средносписъчен състав до 50 души.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 15 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8361
GBP 2.4796 2.4887 2.2895
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив