24 Април 2024, 11:13 Днес (5) | Вчера (6)

БСП внесе вота на недоверие към правителството, ДПС ще го подкрепи

20 Юни 2018 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юни 2018, 12:45

Битовата престъпност и телефонните измами са само част от мотивите за искане на вот на недоверие

"БСП за България" внесе 80 подписа в деловодството на Народното събрание за вот на недоверие към правителството заради несправяне със сигурността, предаде БНР. Битовата престъпност и телефонните измами са само част от мотивите за искане на вот на недоверие.
"Очевидно е за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин. То е опасно за България и трябва да си ходи. Пълен провал на работата на Министерския съвет за работата на МВР, пълен провал в осигуряване на националната сигурност, както и провал в работата на Министерския съвет при осигуряване на необходимите условия на работа на българския военнослужещ", каза депутатът Елена Йончева.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, внесен от БСП, коментира в кулоарите на парламента заместник-председателят на парламентарната група Йордан Цонев. Той изрази задоволство, че социалистите са узрели за искания вот - нещо, което ДПС е искало още в самото начало на съставяне на правителството. По думите на Йордан Цонев, наличието на националисти във властта е един от основните мотиви с искане на вота.

БСП настоява преди Европейския съвет в Брюксел на 28-и и 29-и юни министър-председателят Бойко Борисов да информира парламента за позицията на България по въпросите за бежанците и миграцията.
Вътрешният министър на Германия настоява бежанците от Европа да се връщат в държавите, в които за първи път са пресекли европейската граница. "44 282 души са минали за пръв път през България, преди да стигнат до Европа. Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, което се споделя и от други държави в Европа, тези хора ще трябва да се върнат в България. Питаме българския премиер – съгласен ли е на това и каква позиция ще изрази там", заяви по-рано Корнелия Нинова.

БСП ще внесе предложение депутатите да не излизат в лятна ваканция, докато не приемат законите за хората с увреждания.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив