19 Април 2024, 18:32 Днес (10) | Вчера (11)

БТПП обяви най-добрия търговски представител на България

10 Юли 2015 17:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 10 юли 2015, 15:18

С Първа награда бе отличена Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Индия

Заместник-министър Любен Петров връчи награда за най-добър търговски представител на страната ни в чужбина, която всяка година се присъжда от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/. С Първа награда бе отличена Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ на България в Индия. Бронзовата статуетка "ХЕРМЕС” и грамота получи търговския ни представител там Стефан Йонков. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП.

В приветствието си към присъстващите заместник-министър Петров подчерта, че министерството разчита на мнението и оценката на бизнеса за подобряване на подбора и  оптимизиране дейността на търговските представители в чужбина. "Очаквам от нашите търговски аташета да продължат да работят активно, в партньорство с бизнеса, да провеждат проактивна експортна политика и популяризиране на България като стабилна, модерна и перспективна за партньорство страна", каза още заместник-министърът на икономиката. Той допълни, че предстои създаването на web-базирана информационна система, която да позволява постоянна връзка в реално време със СТИВ и да събира на едно място наличната информация за тяхната дейност.

Второ място в класацията зае Службата по търговско-икономическите въпроси на страната в Румъния, като отличието Почетен диплом бе връчено на Бронислав Денев. На трето място Палатата класира Службата по търговско-икономическите въпроси на България в САЩ и с Почетен диплом беше удостоен представителят ни там Иво Константинов. Награди получиха и останалите номинирани служби – СТИВ в Арабска Република Египет, СТИВ в Италия, СТИВ в Република Казахстан.

Днес продължи работната среща на Министерство на икономиката с търговските представители на България зад граница. Презентации за дейността си пред аташетата направиха Българска агенция за инвестиции БАИ Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ИАНМСП, Национална компания Индустриални зони НКИЗ, Българска агенция за експортно застраховане БАЕЗ и "Тракия" Икономическа зона. След това работата продължи с установяване на директни контакти между търговските аташета и представители на българския бизнес. Възможностите за търговски партньорства с цел стимулиране на експорта бяха представени и от фирмите-членки на Exporter.lg, който участва в срещата като партньор на Министерство на икономиката.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив