24 Април 2024, 07:20 Днес (0) | Вчера (6)

БТПП раздаде наградите си за постижения в бизнеса

05 Декември 2017 09:00 в. Монитор по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 декември 2017, 08:53

Според палатата статистически нагласата на българския бизнес е все по-положителна, а оценката на различни институции също се подобрява

24-ите годишни награди за постижения в икономиката раздаде тази вечер на официална церемония Българската търговско-промишлена палата. С бронзови статуетки "Хермес", дело на Ставри Калинов, плакети и грамоти си тръгнаха мениджъри на 10 фирми. Медиен партньор и на тазгодишните награди е в. "Монитор”. 

Три от дружествата заеха първо място в класацията топ 100, разделена на три категории – изменение на нетните приходи от продажби за периода, максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал и максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби. В първата категория наградата отиде при фирмата за продукти за растителна защита "Агрофарм” ООД, Пазарджик. Втората е за търговецът на инструменти и машини "Дженерал Дистрибюшън” АД, а третата отиде при "Джаимекс” ООД.

"Статистически нагласата на българския бизнес е все по-положителна, а оценката на различни институции също се подобрява за България. Радваме се, че в навечерието на нашата церемония и кредитният рейтинг на България беше повишен”, заяви при откриването на церемонията председателят на организацията Цветан Симеонов. Той подчерта, че сме изправени пред голямо предизвикателството "малка България застава начело на най-голямата икономическа общност в света – Европейския съюз”.

На събитието присъстваха социалният министър Бисер Петков и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Министър Петков награди "Лидл България ЕООД енд Ко” КД за фирма с максимални приходи от продажби в Югозападен район. В думите си зам.-министър Манолев посочи, че през изминалата година българските компании са продължили да се развиват устойчиво и на все повече пазари. "Това се потвърждава от статистиката, експортът на страната се увеличи с 14 на сто, а общите усилия на бизнеса и правителството се отрази в повишаване на кредитния рейтинг от страна на Standard & Poor's”, допълни той. 

С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Република Корея у нас Н. Пр. Шин Бунам и търговското аташе на САЩ в България Мария Галиндо. Отличието в раздел медия взе TV Bloomberg, а за журналист, отразяващ икономическата тематика – Георги Георгиев от Нова телевизия.

Най-добрата регионална организация на БТПП е тази във Враца, а "отличие за принос за постигане на целите и задачите на БТПП" отиде при "Браншовата организация на производителите и търговците на телфери и кранове".

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив