04 Май 2024, 08:27 Днес (0) | Вчера (0)

Банка ДСК стяга екип за застрахователна компания

19 Март 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Банка ДСК е започнала да събира екип за животозастрахователната си компания, научи "INSURANCE.BG".

Още миналата година, когато унгарската финансова група OTP закупи държавния дял в бившата спестовна каса, новите и собственици заявиха, че имат амбиции и желание да развиват пенсионно-осигурителна и застрахователна дейност у нас.
Първата им цел вече е постигната. С покупката на банката унгарците станаха собственици и на пакет с акции от пенсионна компания, тъй като Банка ДСК беше сред основните акционери в тогавашната СКПОФ "Родина". По-късно собствениците на банката изкупиха делът на другия основен акционер в дружеството - БАКБ и така станаха притежатели на 95.5% от капитала на пенсионната компания, а по-късно я преименуваха на ПОК "ДСК Родина".
Придобивайки Банка ДСК, унгарската група ОТP взе и пакет от 36.36% в животозастрахователна компания "Булстрад ДСК - Живот". Наскоро стана ясно, че другият основен акционер в жовотозастрахователното дружество - ЗПАД "Булстрад" преговаря за изкупуването на дела на Банка ДСК. От своя страна унгарците пък са решили да си регистрират нова животозастрахователна компания. Те все още не са подготвили необходимите документи и не са депозирали желанието си в Комисията за финансов надзор, но според запознати и това скоро ще стане. За това пък вече са започнали да сформират екип. Унгарците са успели да привлекат два актюера, един юрист и един специалист продажби от "Булстрад ДСК - Живот". Това е и ядрото, около което ще се формира екипът, твърдят запознати. В момента тече трескавата подготовка на необходимите документи, за да може новото дружество да кандидатства за лиценз. Най-вероятно това ще стане до 2-3 месеца. Ако след това всичко върви гладко и безпроблемно, новото дружество ще може да започне активно работа през есента - октомври или ноември 2004 година.   

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив