18 Май 2024, 06:45 Днес (0) | Вчера (11)

Банксервиз вече изплаща суми към много фирми и лица с един превод

20 Юни 2005 08:55 в-к "Монитор" по статията работи:
A+ A-

Получателят може да изтегли парите минути след внасянето им

Услугата за бързи парични преводи на Банксервиз "Експрес-М" вече може да се използва и във вариант "Един към много" за нуждите на фирми и организации, на които се налага еднократно или регулярно да изплащат суми на голям брой физически лица. Това съобщиха от Банксервиз АД.
Досега бърз превод на пари можеха да извършват помежду си граждани и фирми, но нямаше възможност с един превод да се изплатят суми на много хора или фирми, ако дадена компания например трябва да плати дивидент на акционерите си. С варианта на услугата "Един към много" се цели потребителите да избегнат струпване на хора в офисите си, както и да не се налага разкриване и закриване на банкови сметки за изплащане на сумите. Сега корпоративната организацията ще може да прехвърли изплащането на сумите към банка, предлагаща услугата "Експрес-М".
Броят на банките, които извършват бързи парични преводи се е увеличи от четири на шест, съобщават още от дружеството, ръководено от Александър Цинцарски. Досега тя беше достъпна в клоновете и офисите на Райфайзенбанк, Първа инвестиционна банка, Юнионбанк и Интернешънъл Асет Банк, а новите две са Общинска банка и Евробанк. Оператор на "Експрес-М" е Банксервиз.
За да използва услугата корпоративният клиент трябва да се обърне към банка-агент на "Експрес-М" и да договори с него условията по осъществяване на масовото плащане, уточняват от фирмата. Той трябва да подготви списък на физическите лица и сумите за получаване и да направи безкасов превод на цялата сума към банката. Касовото изплащане на парите на физическите лица може да се извърши по два начина. Единият е парите да бъдат изплатени на получателя във всеки един клон или офис на банка, предлагаща услугата "Експрес-М". Вторият е, когато изплащането става в затворена група - тогава наредените преводи се изплащат в офисите и клоновете само на банката, с която е сключен договорът с корпоративния клиент.
Според правилата на "Експрес-М" получателят може да изтегли преведената сума само срещу лична карта, без да е необходимо нито получателят, нито изпращачът да са клиенти на съответната банка. Същото важи и за варианта "Един към много". Получателят на парите може да ги изтегли 2-3 минути след като са били внесени от изпращача от всеки един клон или офис на шестте банки в страната. Не се изисква и попълване на формуляри, напомнят от Банксервиз.
Услугата е защитена от достъп на неоторизирани лица чрез технологията на електронния подпис. Това дава възможност да се определи с абсолютна точност времето, клонът и служителят, изплатил превода.Услугата позволява при нужда да се анулира един, няколко или всички преводи, както и да бъдат върнати, непотърсени пари, уточняват от дружеството

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив