28 Март 2024, 19:46 Днес (11) | Вчера (12)

Безплатни курсове изграждат и развиват дигиталните умения

24 Февруари 2021 12:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 февруари 2021, 12:02

Над 25 000 души у нас са се възползвали

Наскоро Microsoft, LinkedIn и GitHub започнаха съвместна инициатива, чиято цел е да помогне на 25 милиона души в свeтовен мащаб да добият дигитални умения, нужни за новата икономическа реалност. Дългосрочната програма има голям успех и у нас, като от нея вече са се възползвали 25 000 души, пише TechNews.bg. При обявяване на инициативата главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела подчерта, че цифровите умения ще се необходими във всички професионални сфери и до 2030 г. около 800 милиона души ще трябва да придобият нови дигитални умения. Очаква се през следващите 5 години да бъдат създадени около 149 милиона нови технологични работни места. Основно те ще са в сферата на софтуерната разработка, машинното обучение (Machine Learning) и информационната сигурност.
Инициативата се реализира през два основни канала – LinkedIn Learning и Microsoft Learn. Първият от тях – LinkedIn Learning – е онлайн платформа за обучение с библиотека от 16 000+ курса, покриващи актуални професионални теми, преподавани от експерти. За тези, които искат да придобият по-задълбочени технически умения, са курсовете от Microsoft Learn | Microsoft Docs, които дават знания за продукти и технологии на Microsoft, необходими за специфични технически позиции.
Модулите са съобразени с различни технически нива и позиции – от бизнес потребител до ИТ администратор и програмист. Всеки може да следва собственото си темпо на възприемане, като има възможност и да практикува наученото в GitHub Learning Lab.
Предоставените възможности за обучение и сертификация са подходящи не само за хора, които искат да променят професионалния си път, но и за такива, които искат да продължат да изграждат собствените си умения или пък компетенциите на екипа си.
Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на Мнемоника АД, утвърдена българска компания с повече от 10-годишна експертиза в информационната сигурност, споделя: "Мнемоника е сребърен партньор на Microsoft от години. За мен е важно да се развиваме като екип и постоянно да надграждаме уменията си. В момента двама мои колеги са в процес на сертификация за Azure Expert. Вярвам, че новите знания ще помогнат да предложим на клиентите ни още по-качествени услуги в осигуряването на киберзащитата им в Azure среда”.
Три са основните насоки, в които Мнемоника си е поставила за цел да се развива, и придобитата Microsoft сертификация ще ѝ е от полза. Те са свързани с предлагане на решения за модерното работно място (Modern workplace), облачни технологии и ефективност (Cloud & Productivity) и анализи на големи обеми от данни (Data analytics), поясни Славчев.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив