19 Април 2024, 23:11 Днес (10) | Вчера (11)

Белгийски застрахователи отказват да сключат договор с еврейска детска градина

06 Април 2015 12:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 6 април 2015, 12:19
Под лиценза на creativecommons

Причината е, че еврейските обекти в страната са поставени под особена заплаха от терористично нападение

Белгийско застрахователно дружество е отказало да сключи договор с еврейска детска градина в Брюксел, съобщиха местни медии, цитирани от бТВ и БТА.

От дружеството са отказали да изпратят каквото и да било ценово предложение за сключването на застраховка "Гражданска отговорност" за недвижимия имот, тъй като еврейските обекти в страната са поставени под особена заплаха от терористично нападение.

От фирмата заявили, че "сключването на договор не представлява интерес" за тях.

Сключването на застраховка "Гражданска отговорност" срещу наводнение, пожар и други материални щети на недвижимите имоти е задължително в Белгия и се удостоверява всяка година пред полицията. Същото изискване важи и за автомобилите.

Медиите в страната неотдавна съобщиха за множество случаи, в които застрахователи отказват сключването на договори с водачи, които са причинявали по-рано пътни произшествия. Подобни случаи се поемат от държавен гаранционен фонд, който покрива в минимална степен претърпени щети.

От средата на миналата година, след атентата в Еврейския музей в Брюксел, равнището на бдителност за посегателство над еврейски обекти в Белгия е повишено. Предпазните мерки бяха допълнително усилени след предотвратените атентати във Вервие през януари тази година.

Пред еврейските обекти в Белгия, както и пред главните сгради на държавата и на международните организации в страната, вече четвърти месец са разположени въоръжени военни и допълнителни полицейски сили.

Приема се, че еврейските обекти в Европа представляват особен интерес за ислямистките терористи. През 2012 г. Мохамед Мера стреля срещу еврейско училище в Тулуза, през май миналата година Мехди Немуш откри стрелба в Еврейския музей в Брюксел, а през януари тази година Амеди Кулибали взе заложници и застреля част от тях в еврейски хранителен магазин в Париж.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив