29 Март 2024, 16:28 Днес (11) | Вчера (11)

Блясък и суета в резиденция “Бояна”

04 Октомври 2002 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Йордан Генчев от “Витоша” взе приза за 2002 година

Застрахователите отпразнуваха професионалния си празник 1 октомври в Дом 2 на резиденция "Бояна". Домакинът - Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), присъди традиционния си вече приз "Застраховател на годината" на зам.-председателя на Съвета на директорите на ЗПД "Витоша" Йордан Генчев.
Призът се връчва ежегодно за цялостен принос в развитието на застрахователното дело в България. Генчев получи традиционната грамота и малка пластика, изобразяваща св. Георги Победоносец.
Йордан Генчев е един от най-уважаваните специалисти в областта на застраховането у нас. Негово дело са продуктите на петата в момента на пазара компания "Витоша". Той беше и един от инициаторите и двигателите при създаването на националното бюро "Зелена карта", което на практика разби последния останал на пазара монопол - на "Булстрад".
Генчев е известен и с духовитостта си. В почти холивудски стил той благодари за отличието и разказа каква е разликата между развитите и неразвитите застрахователни пазари. "Когато автомобил блъсне човек на пешеходната пътека, какво ще бъде първото нещо, което ще направите вие?", попитал преди време американски застраховател Генчев, който тогава бил на специализация отвъд Атлантика. "Ами ще видим как е пострадалият пешеходец и ще му окажем първа помощ", бил отговорът. "Ето, в това е разликата", тържествуващо заявил американецът, "Ние първо ще попитаме шофьора за неговата "Гражданска отговорност".
Още един застраховател беше отличен тази година от асоциацията. Нейният председател Атанас Табов получи грамота за принос в издигане на авторитета на АБЗ и за успешното преструктуриране на Националното бюро "Зелена карта". Табов е и първият председател на Управителния съвет на новосъздаденото Национално бюро на българските автомобилни застрахователи.
Тази година грамота получи и Лиза Мак Манъс, зам.-директор на Британския съвет в София. Тя беше отличена за активната є подкрепа и партньорство в развитието на образователния център на АБЗ.
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8091
GBP 2.4796 2.4887 2.2872
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив