29 Март 2024, 09:04 Днес (1) | Вчера (11)

Борисов моли ДПС за кредит на доверие към Москов още десет дни

13 Май 2015 16:54 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 май 2015, 13:26
Под лиценза на creativecommons

Премиерът Бойко Борисов помоли ДПС за кредит на доверие към здравния министър Петър Москов

Виждам усилието, усърдието, желанието и ви моля да проявим търпение още седмица или десетина дни да видим на схема, на таблички реформата и да може да дебатираме кое е по-правилно, заяви Борисов в рамките на т.нар. блиц контрол в отговор на въпрос от ДПС. 

Борисов разказа, че имал около десетина срещи със здравния министър Петър Москов, с екипа му, както и с председателя на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова и от това, с което са го запознали, той смятал, че се опитват да направят нещо много смислено и действително да решат проблемите - и в лекарствената политика, и в обществените поръчки, и за задълженията на болниците. Рязко ми се разминава и моята представа, че, от една страна, болници, които се оплакват и искат допълнително финансиране, държат в банките милиони, възмути се Борисов. 

Тунчер Кърджалиев от ДПС възрази, че "това не са реформи в здравеопазването, това са псевдореформи", и коментира, че ако тази реформа стигне до провал, този провал няма да е етикет на Москов, а на правителството на ГЕРБ. Въпросът е дали това не е динена кора, предложена на партньори в коалиционното управление, каза още Кърджалиев и добави: "Ние не се заяждаме на дребно, не говорим нищо по отношение на поведението и характеристиките на Москов, ние сме разтревожени и приемете този сигнал като аларма." 

В едно такова коалиционно управление и успехите, и провалите са общи, отговори му Борисов. Лично аз имам огромно доверие в Москов като специалист, лекар, а и на неговия екип от зам.-министри, че ще се справят. Толкова искаме да стане тази здравна реформа, а и пенсионната реформа - това са неща, които не касаят само ДПС или ГЕРБ, БСП, "Атака", БДЦ, Патриотичния фронт, независимите депутати, посочи премиерът. И добави, че много разчита на отговорността на депутатите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив