23 Април 2024, 20:34 Днес (6) | Вчера (13)

Британският премиер ухажва избирателите с обещание за евтини жилища

15 Април 2015 14:06 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 април 2015, 12:06
Под лиценза на creativecommons

Камерън настоя, че Консервативната партия е партия на работещите британци, върху които се крепи цялата икономика и просперитета на нацията

С обещание, адресирано към над един милион бедни и безимотни британски семейства, че ще могат да купят с отстъпка общинските жилища, в които живеят, премиерът и лидер на Консервативната партия Дейвид Камерън започна разкриването на предизборната програма в Суиндън в опит да убеди избирателите в предимствата на т.нар. "Консервативна мечта”, завещана от Желязната лейди Маргарет Тачър.

"В основата на нашия партиен манифест стои едно просто предложение. Ние сме партия на работещите хора, предлагаме ви сигурност на всеки етап от вашия живот. Следващото консервативно правителство ще разшири правото за покупка на жилище за всички категории наематели на общински жилища във Великобритания", обеща министър-председателят.

По разширената схема "право на покупка” милион и 300 хиляди семейства, които живеят в социални кооперации, ще получат правото да купят жилищата с отстъпка. На мястото на всеки продаден имот ще бъде построен нов. Камерън се ангажира също да освободи от плащането на данъци по-голям брой нископлатени работници и служители.

"Работите упорито, спестявате средства, ще имате и право да закупите дома, в който живеете. Мечтата за демокрация на частната собственост е жива и ние ще ви помогнем да я осъществите", допълни премиерът.

"През последните пет години ние намалявахме данъците за работещите британци, откривахме за тях работни места, помагахме им да си купят жилище, строихме училища за техните деца. Всички наши решения в тази област бяха атакувани от лейбъристите", каза още той.   

Кампанията на консерваторите цели да върне избирателите от работническата класа, които са изоставили партията заради антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство и колебаещите се поддръжници на Лейбъристката партия, тя представлява завой към по-позитивни социални послания, отбелязва "Ройтерс". 

Засега торите и вигите са с изравнени позиции в нагласите на избирателите и премиерът ще използва оставащото време до изборите на 7 май да отвори по-голяма разлика с основните си съперници – лейбъристите. Едно проучване на общественото мнение в навечерието на обявяването на предизборната платформа на консерваторите им дава преднина от 6% пред Лейбъристката партия. Но цялостната тенденция е на изравнени позиции. Сондаж на института YouGov пък показа един процент преднина за лейбъристите.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив