29 Март 2024, 04:18 Днес (0) | Вчера (11)

Брокери връчват награди на най-коректните застрахователи

06 Ноември 2012 11:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 7 ноември 2012, 13:50

Вотът е изцяло потребителски. Клиентите гласуват до 26 ноември

За втора поредна година Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), в партньорство с Българската асоциация на пострадали при катастрофи (БАЗК), организира конкурс „Застраховател на годината”. Най-адекватната оценка за дейността на застрахователите могат да дадат потребителите на застрахователни услуги, ето защо победителите в конкурса ще бъдат определени от клиентите чрез гласуване на специално създадения за целта уеб сайт: www.bgzastrahovatel.org, обявиха организаторите.
Освен нов сайт на инициативата, брокерите тази година увеличават категориите, в които да отличат призьори. Миналата година категориите бяха три, а тази година вече са пет. Потребителите ще избират Застраховател на годината 2012 в следните категории:
„Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане”, 
„Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане”,
„Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането”,
„Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди”,
„Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди по застраховка Гражданска отговорност”.
На пресконференция днес Николай Здравков, председател на УС на БАЗБ и управляващ съдружник в „Ай Енд Джи Иншурънс брокерс“, обяви, че се надява инициативата да постави началото на активното потребителско отношение. Той посочи, че сайтът на наградите е защитен от зложелатели, а настройките му позволяват коректно отчитане на гласовете.
Румен Гълъбинов, заместник председател на УС на БАЗБ, отличи ролята на застрахователните брокери, като посочи, че през първата половина на годината над 49% от застрахователните премии в общото застраховане са реализирани през брокери. Процентът на бруто премиите в животозастраховането за посочения срок пък е 18,23 на сто.
Според председателя на УС на БАЗК Владимир Тодоров, конкурсът има за цел да повиши застрахователната култура на потребителите. Асоциацията за пета поредна година връчва наградата за коректен застраховател при изплащането на обезщетения по автомобилната "Гражданска отговорност". Тодоров подчерта, че наградата действа стимулиращо на компаниите. "95% от застрахователите работят коректно при изплащане на обезщетения. Спечелилите досега приза коментират, че за тях той е изключително ценен", обяви Тодоров и припомни носителите на отличието на БАЗК за изминалите години: Уника, Армеец и ДЗИ (два пъти).
Ясен Христов, управител и съдружник в застрахователния брокер SDI, обяви, че гласуването в интернет ще бъде до 26 ноември, след което предстои техническо отчитане на резултатите. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в София на 29 ноември 2012 г.
ИНСМАРКЕТ е медиен партньор на инициативата.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив