25 Април 2024, 03:13 Днес (0) | Вчера (12)

Булстрад Живот ВИГ подкрепи 4 важни социални каузи за хора в нужда

24 Януари 2018 13:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 24 януари 2018, 13:03

Компанията дари 30 000 евро от получена награда за социално съзнание

Четири социални проекта получиха целево финансиране на обща стойност 30 000 евро като част от инициативата на ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД "Приказки за добрината", която дружеството представи през лятото на 2017 година.

Финансирането на проекта на Фондация "BCause" и Фондация "Проект Северозапад" ще позволи изграждане на Домашен социален патронаж, базиран в село Лютиброд, за доставяне на храна, осигуряване на домашни грижи, социална подкрепа и здравни услуги за над 300 възрастни хора от планинския регион на Искърското дефиле в района на община Мездра, живеещи сами. Проектът включва ремонт на предоставена от Община Мездра сграда, стартиране на социална кухня и дейност с домашни помощници в 7 села. В дългосрочен план това ще даде възможност да се създаде устойчива социална услуга за възрастните хора в региона, живеещи в малки населени места.

Социалните каузи "Детска къща дава надежда за ново начало" и "Детството се нуждае от семейство" на фондация "За Нашите Деца" също са дългосрочни проекти, които ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД ще подкрепи през 2018 година. Детска къща е истински дом, който фондация "За Нашите Деца" открива през 2015 година. Той е алтернатива на живота в институция за изоставени бебета, които живеят в къщата в очакване да бъдат осиновени, върнати в родното си семейство или настанени в приемно семейство. Поради различни причини тези деца не могат да бъдат отглеждани от биологичните си родители, а осиновяването или настаняването в приемно семейство може да бъде дълъг процес, по време на който децата са застрашени от престой в институция.
Същевременно всеки ден хиляди родители в България са изправени пред различни предизвикателства в отглеждането на техните деца. Най-често те се грижат за деца с увреждания или забавяне в развитието, изпитват сериозни финансови затруднения, изживяват криза в семейството или са самотни родители. Чрез своите центрове за обществена подкрепа фондация "За Нашите Деца" осигурява на нуждаещите се децата и техните семейства безплатен достъп до богат набор от социални услуги и специалисти, различни видове рехабилитация, материална подкрепа и др.

ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД подкрепя и проект "Вкусно" на Фондация "Здраве и социално развитие" (ХЕСЕД), чрез който Фондацията ще оборудва кухня за здравословно готвене и ще започне обучения на родители от ромската общност в приготвяне на здравословна и подходяща за възрастта и потребностите на децата храна. В дългосрочен план реализацията на инициативата ще допринесе за изграждане на родителска компетентност и опазване на здравето на децата. Също така ще се стреми да създаде нова "мода", променяща социалните норми за отговорно родителство сред младите майки.

Сумата, дарена от застрахователя в подкрепа на четирите каузи, е от фонда към втората награда за социално съзнание в едноименния конкурс на името на д-р Гюнтер Гайер, която дружеството получи през лятото на 2017 година. Дружеството печели престижната награда за втори път в рамките на 4 години. През 2013 г. компанията бе удостоена с трета награда и използва получената парична субсидия в размер на 20 000 евро за подпомагане на социални проекти с фокус върху най-уязвимите членове на нашето общество – приоритетно деца и младежи в неравностойно положение. Средствата за наградния фонд се предоставят от основния акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Векселзайтиге Ферзихерунгсферайн, Австрия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив