19 Април 2024, 18:16 Днес (10) | Вчера (11)

България - в проект с още 5 държави за по-безопасни пътища

04 Юли 2019 13:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 4 юли 2019, 13:02
Агенция „Пътна инфраструктура“

Очакванията са опитът на всички страни да доведе до по-малко жертви при ПТП

България и още пет държави стартиратп роект за подобряване безопасността на пътищата. Партньори на поректа са Европейската комисия и Европейският съвет по безопасност на транспорта, каза заместник-министърът Красимир Ципов при откриване на международна конференция, с която се поставя началото на работата по проект "Подобряване на безопасността на пътищата в ЕС". По думите му пътно-транспортните произшествия и последствията от тях са сред най-актуални проблеми в глобален мащаб, а успешният отговор може да бъде постигнат само с активно междуведомствено взаимодействие между всички участници в процеса.
За нас е много важно да видим толкова представители на различни институции тук, които заедно полагат усили в тази област. Това е един общ проблем за всички европейски държави и трябва да бъде решаван съвместно, отбеляза заместник-директор на Генерална дирекция "Мобилност и транспорт" – ЕК Матю Болдуин. Това, което искаме да постигнем с този проект, е да използваме опита на Европейския съвет за подобряване на пътната безопасност, имаме една и съща цел – да намалим броя на жертвите на пътя. Изпълнителният директор на Европейски съвет за безопасност на транспорта Антонио Авеносо поясни, че в проекта са включени шест държави, финансиран е и се ръководи от ЕК. Следващите три години ще се учим един от друг, а обменът на опит ще доведе до цялостното намаляване на жертвите на пътя, посочи той.
Участие във форума взеха заместник- министрите на транспорта и регионалното развитие и благоустройство Ангел Попов и Валентин Йовев, Бойко Рановски – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация, Малина Крумова – председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата и други представители на ангажираните по проблема институции.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив