28 Март 2024, 14:25 Днес (8) | Вчера (12)

България измества Италия като предпочитана туристическа дестинация

10 Май 2013 11:31 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 10 май 2013, 11:43
ImagesFromBulgaria.com

Австрийски туристи, прекарали почивка преди седмица в Слънчев бряг, са заявили желание да летуват у нас и през следващата година

 

България измества водещи туристически дестинации в света, като предпочитана страна за летуване. Това отчитат родни туроператори, като основание за това им дават добрите отзиви от австрийски туристи, посетили вече българското Черноморие.

Австрийски туристи, прекарали почивка преди седмица в Слънчев бряг, са заявили желание да летуват у нас и през следващата година. 7500 австрийци, които посетиха курорта, са силно впечатлени от морето, плажовете, обслужването, храната. Особено са очаровани от възможностите за нови впечатления, културни и исторически турове.

Тяхната почивка в България е организирана от държавната администрация в Австрия, която предвижда всяка година да изпраща свои съграждани в различни държави на почивка. За следващата година е било предвидено пътуване до Италия, но австрийците били очаровани от родината ни и изявили желание вместо да посетят Апенинския полуостров отново да се върнат в Слънчев бряг.

Това е предизвикателство пред родното Черноморие да отговори на изискванията на хиляди западноевропейски туристи. Освен това се дава възможност за драстично изтегляне на началото на туристическия летен сезон в България, която има шанс да бъде преоткрита от още чуждестранни туристи.

Северният плаж в Бургас спечели "Син флаг" за отличен екологичен мениджмънт. Знамето гарантира, че са изпълнени и спазени всички строги критерии на Световната организация и вече може да се види на пясъчната ивица в морския ни град.

Световният приз показва, че морски плаж Бургас – Север е екологично чист, там се полагат инвестиции за хората в неравностойно положение, изпълнени са всички изисквания за екологично образование и информация, качеството на водата, чистотата на пясъка и морето, екологосъобразното управление, безопасност и услуги.

 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 27 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8017
GBP 2.4796 2.4887 2.2783
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив