04 Май 2024, 10:35 Днес (0) | Вчера (0)

България прилага успешно Европейската социална харта за гарантиране на социалните права

09 Декември 2005 16:57 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Задоволство от изпълнението на Хартата изрази председателят на Европейския комитет за социални права на Съвета на Европа Жан-Мишел Белорже

Задоволство от усилията на българското правителство по изпълнение на Европейската социална харта за гарантиране на социалните права на гражданите е изразил председателят на Европейския комитет за социални права на Съвета на Европа (ЕКСП) Жан-Мишел Белорже пред постоянния представител на България при Съвета на Европа Иван Петков.
Белорже е изразил и удовлетворение от напредъка на нашата страна в хармонизирането на вътрешното законодателство и практика в съответствие с разпоредбите на Хартата. Той е връчил на посланик Петков изготвения от ЕКСП доклад, в който съгласно задължителната процедура за страните, ратифицирали Европейската социална харта (ревизирана), се прави анализ на неприетите от страната разпоредби на Хартата.
В доклада наред с редицата приложени вече разпоредби са отбелязани кои на този етап България все още не може да ратифицира поради необходимостта от промяна на вътрешното законодателство. Посланик Петков е уверил представителите на Европейския комитет за социални права, че българските власти внимателно ще анализират доклада и ще предприемат необходимите действия за вземане на политическо решение за ратифициране на нови разпоредби.
Белорже е изразил искрената си убеденост, че до отбелязване на 10-годишнината от подписването на Хартата догодина България ще се обвърже с нови разпоредби и ще постигне още по-голям напредък в привеждане на българското законодателство в съответствие с европейските социални стандарти.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив