29 Март 2024, 09:50 Днес (1) | Вчера (11)

Българска компания разработва IoT иновации съвместно с Deutsche Telekom

17 Юли 2018 12:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 юли 2018, 11:37

Нашето дружество вече е част от програмата Hub:raum на немския телеком

Алтерко Роботикс стана част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации в партньорство със стартъпи. Българската IoT компания бе избрана сред стотици кандидати от цял свят, предлагащи решения и продукти за внедряване в LTE-M мрежа.
На втори етап Алтерко Роботикс взе участие и в уъркшопа LTE-M Prototyping, където представи иновативни концепции и решения в продуктовите категории: Wearables и Умен дом, заедно с още 23 компании. Идеите и решенията, които българската компания презентира по време на събитието, впечатлиха всички присъстващи. В резултат, компанията продължава напред отвъд прототипите, към по-нататъшно реализиране на идеите си в партньорство с немския телеком. 
Съвместно с Deutsche Telekom и под тяхно ръководство и подкрепа, Алтерко Роботикс ще работи върху разработването на умни LTE тракинг устройства MyKi, както и върху продуктова линия за умен дом Shelly Smart Home, ползваща NB IoT.
 "Присъединяването ни като партньор към програмата Hub:raum на Deutsche Telekom е доказателство за правилността на нашата стратегия за разработка на IoT иновации. Същевременно това е чудесна възможност за развитие и създаване на нови решения и продукти, с цел да направим живота на хората по-лесен и безопасен – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. Изключително сме щастливи и благодарни на Deutsche Telekom за гласуваното доверие и възможността да работим заедно върху разработването на потребителски решения за LTE-M мрежа."

Hub:raum – иновативни идеи от цял свят

Основана през 2012 г. от водещата телекомуникационна компания Deutsche Telekom, програмата Hub:raum се провежда с цел проучване и разработка на иновативни решения и продукти в сферата на IoT (https://www.hubraum.com/). Тя таргетира IT стартъпи и млади компании от цял свят.
Hub:raum е технологичният инкубатор на Deutsche Telekom. Замислена като партньорство между стартъп компании и немския телеком, програмата Hub:raum се стреми да даде подкрепа и тласък на иновациите и да открива нови бизнес възможности и за двете страни: стартъп компаниите печелят финансова подкрепа, както и достъп до технологичните ресурси, клиентите и познанията на Deutsche Telekom, докато телекомът се възползва от новите бизнес възможности, които иновативните идеи на стартъп фирмите откриват пред него.
Наскоро Hub:raum бе домакин и на уъркшопа LTE-M Prototyping, където повече от сто души (включително предприемачи, ментори, инженери, членове на програмния екип и експерти от T-Mobile) работиха заедно за разпознаване, планиране и създаване на прототипи и разработване на потребителски решения за LTE-M мрежа, осигурена от Deutsche Telekom AG. Уъркшопът предостави и уникална възможност за натрупване на ценен опит във връзка с въвеждането на NB-IoT на пазара и за съвместно разработване на решения, основаващи се на IoT свързаност. Екипът на Алтерко Роботикс също взе активно участие в уъркшопа.
 
Алтерко Роботикс – българският иноватор
Алтерко Роботикс е изцяло българска компания, част от холдинга Алтерко, която се занимава с разработка IoT устройства и решения. Топ продуктите на фирмата включват:

GPS/GSM часовниците MyKi
MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават възможност на родителите да се свързват с децата си по всяко време и да следят локацията им през безплатно мобилно приложение MyKi Watch. Служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-сигурни за безопасността на най-милите си същества. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител при спешен случай.

умния термометър за деца MyKi Care
Това е изключително прецизен смарт термометър, който дава на родители и лекари удобството да следят постоянно температурата на децата на своя смартфон, където и да се намират. Умното устройство измерва с удивителна точност от 0.01 градус. Термометърът се поставя под мишницата посредством хипоалергеннa лепенкa и изпраща по Bluetooth информация на всеки 8 секунди до мобилния телефон на родителя или педиатъра. Температурата може да бъде следена 24 часа в денонощието в безплатно мобилно приложение независимо дали детето играе, или спи и независимо на какво разстояние се намира. В случай на повишени показатели, мобилното приложение MyKi Care моментално ще сигнализира чрез аларма и съобщение.

тракера за домашни любимци MyKi Pet
МyKi Pet е един от най-леките тракери за животни в света – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Голямо предимство на MyKi Pet е и че може да напомня за ваксини и медикаменти.

продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly
Продуктовата линия Shelly е в продажба от лятото на 2017 г. и включва различни устройства, които могат да се управляват от смартфон: умната крушка Shelly Bulb (консумира само 6W); умният контакт Shelly Plug; умното Wi-Fi реле Shelly 4Prо, пригодено за вграждане директно в ел. таблото; Shelly 2 - най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което позволява измерване на консумацията на енергия; умния сензор Shelly Sense; умната камера Shelly Eye;  умния сензор за дим Shelly Smoke.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив