29 Март 2024, 02:56 Днес (0) | Вчера (11)

Българската търговско-промишлена палата организира Българо-украински бизнес-форум

14 Април 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Българската търговско-промишлена палата организира Българо-украински бизнес-форум с представители на 11 украински фирми, придружаващи министъра на външните работи на Украйна Костянтин Грищенко, съобщиха от пресцентъра на БТПП.

По време на форума се предвижда подписване на Споразумение за създаване на Българо-украински делови съвет.
Участниците в делегацията са представители на фирми от областта на енергетиката, нефтената и газова промишленост, машиностроенето, минната промишленост, речен транспорт, консултантски услуги и други.
За участие във форума от българска страна са поканени представители на Министерство на енергетиката, Министерство на транспорта; “Булгаргаз”, “Металснаб Холдинг”, “Стомана”, “Шенкер”, “Метро”, “Техномаркет”, “Технополис” и др.
Стокообменът с Украйна се осъществява на базата на принципа на най-облагодетелстваната нация, в свободно конвертируема валута и в съответствие с международната финансова и банкова практика.
По данни на Министерство на икономиката за Украйна изнасяме основно индустриални стоки - над 90% от обема.Това са предимно химически продукти, обработени изделия, машини и оборудване. Водещи позиции в нашия износ са медикаментите, нефтени масла, електрически акумулатори парфюмерия и козметика, машини за полиграфическата промишленост, електрокари и мотокари, медни руди необработено олово.
През 2004 г. се предвижда активизиране на двустранните икономически отношения. През м.април 2004 г ще стартира своята дейност и Търговско-информационен център Балкани, който ще съдейства на фирмите от двете страни да установяват контакти. През месец май министър председателят на България и български фирми ще посетят Киев и ще участват в търговско изложение. През месец юни във Варна ще се проведе заседание на смесената комисия и бизнес-форум организиран от двете търговско-промишлени палати, а през септември т.г. Украйна ще има официално участие на Международния панаир в Пловдив.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив