11 Май 2024, 18:07 Днес (0) | Вчера (10)

Българските бизнес лидери подкрепят премиера Сергей Станишев в решимостта му страната ни да бъде член на ЕС през 2007 г.

12 Октомври 2005 14:07 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Министър-председателят се срещна с членовете на Българския форум на бизнес лидерите

Българският форум на бизнес лидерите ще бъде сериозен партньор на правителството в оставащите 14 месеца до приемането на страната ни за пълноправен член на Европейския съюз на 1 януари 2007 г. Това заявиха на среща с министър-председателя Сергей Станишев членовете на форума. Той обединява представители на над 180 български и международни компании. На срещата присъства посланикът на Великобритания Н.Пр. Джеръми Хил, председателят на форума Максим Бехар, Гилбърт Маккоул - KPMG България, Красимир Ганчев - Нокиа България, Жан Кьоп - Being Be Innovative Group, Жак Брюн – Хилтън София и др.
Пред членовете на Българския форум на бизнес лидерите премиерът подчерта, че една от основните задачи на правителството е борбата с корупцията. Тя разяжда отношенията в държавата и затова всички заедно – изпълнителна власт и бизнес, трябва да насочим усилията си за ограничаването й, каза Станишев. Една от стъпките, които кабинетът ще предприеме на утрешното си заседанието, е приемането на предложения за изменения в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Министър-председателят посочи, че Европейският съюз очаква сериозни мерки в тази посока, защото страната ни се намира на финалната права. Затова присъединяването ни към ЕС е не само работа на Министерския съвет и Народното събрание, а на цялото гражданско общество.
Премиерът посочи, че един от начините за ограничаване на корупцията е чрез опростяването на правилата. Той е разпоредил да се подготви анализ на съществуващите лицензионни, регистрационни и разрешителни режими. Другата мярка, която правителството ще предприеме е свързана с електронното правителството и обслужването на гражданите на принципа “на едно гише”.
Председателят на Българския форум на бизнес лидерите Максим Бехар връчи на министър-председателя Сергей Станишев почетната значка на организацията и копие на стандартите за бизнес етика. С всяка изминала година нараства броя на българските компании, които стриктно ги спазват, каза Бехар. Според него все повече бизнесмени заявяват, че в България може да се развива успешен бизнес ако си плащаш данъците и не даваш подкупи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив