24 Април 2024, 14:40 Днес (9) | Вчера (6)

Българското бюро "Зелена карта" затвори врати, мина на хоум офис

17 Март 2020 14:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 17 март 2020, 14:36
НББАЗ

Организацията продължава да приема и обработва претенции и снабдява застрахователите със сертификати "Зелена карта"

Председателят на Сдружение "Национално бюро на българските автомобилни застрахователи"/НББАЗ/ Борислав Богоев издаде нареждане, с което забрани достъпа на служителите, клиентите и други външни лица до помещенията и работните места в офиса на организацията на ул. Граф Игнатиев" в София за периода до 5 април т.г. включително.
Мярката е заради извънредното положение, въведено у нас във връзка с коронавирусната инфекция. За целта входната врата на офиса е запечатана с хартиени ленти с поставени в двата им края печат на сдружението и подпис на председателя на УС и/или Генералния секретар на НББАЗ. На служителите са създадени необходимите условия за работа от домовете им, се казва в нареждането.

Подаването и приемането на претенции за обезщетение и подкрепящи ги документи, свързани с настъпили застрахователни събития, които са от компетентността на НББАЗ, ще се извършва по електронна поща на имейл адрес ins@nbbaz.bg. С цел осигуряване на безпрепятствен процес по обработването на застрахователните претенции, пострадалите лица и техните пълномощници се приканват да посочат електронна поща за кореспонденция, в т.ч. и по вече заведени застрахователни претенции. Документите, които по естеството си следва да бъдат представени единствено на хартиен носител, през посочения период ще бъдат приемани и в електронен вид на горепосочения имейл адрес, като в най-кратък срок след 05.04.2020 г. същите следва да бъдат представени на НББАЗ в надлежен вид на хартиен носител по поща или на място на адреса на НББАЗ в гр.София, ул. Граф Игнатиев" № 2 етаж 2.

Създадена е организация за снабдяването на застрахователните компании-членове на НББАЗ със сертификати "Зелена карта", за което същите ще бъдат уведомени по електронна поща.

Срокът на заповедта може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната обстановка в страната.      
Това е първият публично обявен от НББАЗ документ след като Богоев бе избран на този пост през февруари миналата година. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 22 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8359
GBP 2.4796 2.4887 2.2843
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив