12 Май 2024, 21:22 Днес (0) | Вчера (0)

В БДЖ няма да има съкращения, даже не достига персонал

14 Октомври 2013 16:18 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 14 октомври 2013, 16:21
Булфото

Директорът на компанията съобщи и че с новия график, който влиза в сила от първата неделя на декември, ще има повече влакове, които ще спират на повече гари

Не се предвиждат съкращения на персонала на БДЖ и не се налага влизането в списъци с предвидени съкращения с 10% на служителите. Това заяви пред журналисти зам. изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Чавдар Трендафилов, който даде начало на поредица от комплексни проверки на технологичното състояние на железопътната услуга.

Трендафилов обясни, цитиран от агенция "Фокус", че е естественото да има текучество, а освен това с предвиденото пенсиониране на служители на компанията ще се изпълнят планираните 10-процентни съкращения, които се обмислят в администрацията.

"БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) са най-големите работодатели и си имаме достатъчно персонал. Има дори дейности, за които не ни стигат кадри", отбеляза още зам. изпълнителният директор на БДЖ.

Компанията е поискала от принципала си - Министерството на транспорта, да повиши цените на билетите средно с 5%, но тепърва се очаква отговор.

По думите на Трендафилов до средата на декември трябва да заработи система за автоматизирана продажба на билети.

Директорът на компанията съобщи и че с новия график, който влиза в сила от първата неделя на декември, ще има повече влакове, които ще спират на повече гари.

В БДЖ са започнали подготовка за зимния сезон, така че да няма студени вагони. Трендафилов даде гаранция, че влаковете ще бъдат оборудвани с всички необходими системи за осветление и отопление.

"Основната цел на тази кампания от проверки на техническото състояние на влаковете, преди да заминават на път, е да гарантираме високо качеството на услугата за пътниците и редовното движение на влаковете", обясни той. Тя се изразява в комплексна проверка, която обхваща всички детайли преди заминаването на един влак на път като осветление, отопление и хигиенно състояние. "Всичко е свързано с комфорта на пътниците", подчерта Чавдар Трендафилов. Той посочи, че ако бъде установена неизправност във вагон от дадена влакова композиция, той веднага ще бъде сменен с друг.

Поредицата от проверки започна днес от вагонно депо "Надежда". Такива проверки ще бъдат правени до средата на ноември и ще бъдат обхванати около 100 места. В проверките ще се следи и поведението на самия персонал и на това дали се спазват нормативните документи, както и всичко, което гарантира безопасността на пътниците.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив