10 Октомври 2024, 01:16 Днес (0) | Вчера (3)

В БСК откриват консултантско бюро по въпросите на защитата на конкуренцията

19 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Инициативата е резултат от споразумение с КЗК

Българската стопанска камара (БСК) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) подписаха днес споразумение за сътрудничество и обмен на информация. Двете институции ще си сътрудничат в популяризиране на правилата за лоялна конкуренция, защита на свободната стопанска инициатива и интересите на българския бизнес. Подпис под документа сложиха председателите на БСК – Божидар Данев, и на КЗК – Петко Николов.
Споразумението предвижда обмен на информация, документация и консултации в областите на компетенции на двете страни, създаване на работни групи с представители на двете страни за осъществяването на съвместни инициативи, включително и при разработването на нови нормативни актове и съвместно организиране на семинари, работни срещи, осъществяване на съвместни проекти или други форми на съвместни действия.
“Очакваме партньорството с КЗК да ни позволи да осигурим реална помощ на бизнеса при разясняване нормите на конкурентното право, начините на защита при нарушени интереси, а оттам - ефективна конкурентна среда за българския бизнес”, заяви председателят на БСК Божидар Данев след подписването на споразумението. Той съобщи, че в БСК се открива консултантско бюро в помощ на бизнеса по въпросите на защитата на конкуренцията. Чрез регионалните и браншовите организации, членуващи в БСК ще бъде създадена мрежа за граждански контрол, чрез която ще се извършват наблюдения на пазара и при установяване на закононарушения ще бъде сезирана КЗК.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 09 Октомври 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7809
GBP 2.4796 2.4887 2.3345
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив