12 Май 2024, 23:40 Днес (0) | Вчера (0)

В Русе има бум на кражбите на регистрационни табели от коли

08 Януари 2013 13:58 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 8 януари 2013, 14:24
Под лиценза на creativecommons

От началото на годината в различни подразделения на МВР в крайдунавския град са постъпили общо 12 сигнала за откраднати регистрационни табели – в повечето случаи и на двете

Русенската полиция издирва крадци на регистрационни табели от коли. В Първо РУП в града постъпили последователно няколко жалби от потърпевши собственици на автомобили.

 

Според информацията, подадена от „опарените” граждани, номерата са изчезнали в период от 3-7 януари, докато превозните средства са били паркирани на различни адреси в Русе – квартал "Мидия Енос", по улица "Николаевска" и на по-малки улици в същия район.

Колите са от различни марки, а регистрациите им са русенски. От началото на годината в различни подразделения на МВР в крайдунавския град са постъпили общо 12 сигнала за откраднати регистрационни табели – в повечето случаи и на двете.

Във връзка с тези случаи полицията е засилила патрулирането в тъмните часове на денонощието, обясниха от МВР.

Според запознати тези кражби най-често се извършват, за да се зарежда на бензиностанциите, без да се плаща.

С вдигането на цените на горивата апашите са решили, че могат да стигнат до морето, без да плащат за транспорт. За целта свалят номерата от кола, паркирана в района на бензиностанция, и отиват с тях до бензиноколонката. След като си напълнят догоре резервоара, си тръгват, без да платят. В повечето случаи извършителите не могат да бъдат открити, защото камерите показват само номера на колата им, който е краден.

Освен за зареждане има още 3 варианта, за да бъде един номер обявен за откраднат.

„Често е случва, когато падне предният номер от колата, собственикът да си свали сам задния и да ги обяви за откраднати, за да не го глобяваме“, обясниха полицаи.

Другите случаи, при които се краде табелка, е когато се подготвя кола, с която ще бъде извършено престъпление като обир, грабеж или убийство. За целта крадени номера се слагат върху издирван автомобил, който след това се подпалва.

Табелки свалят и автоджамбазите. Когато са си набелязали возило, те откъртват регистрационните номера от същата кола като марка, модел и цвят, за да могат с тях да закарат автомобила до мястото, на което ще му пренабиват номерата и ще го подготвят за продажба.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 10 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8224
GBP 2.4796 2.4887 2.2743
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив