29 Май 2024, 04:01 Днес (0) | Вчера (7)

В Русия застраховат безплатно участниците в Pokemon Go2

18 Юли 2016 12:30 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 18 юли 2016, 18:07

Днес е официалният старт в Русия на най-новата игра за смартфони

Руският бизнес се готви да извлече полза от популярната игра Pokemon Go. Най-новата игра за смартфони беше пусната на 6 юли първо в САЩ и бързо спечели фенове. На 12 юли 2016 г. стана най-активно използваната мобилна игра в САЩ, като до момента само в САЩ играчите вече са над 21 млн.души.
Към 15 юли 2016 година приблизително 1,3 милиона души я играят в Холандия, въпреки че към тази дата играта официално не е пусната за страната.
Днес е официалният старт на Pokemon Go в Русия.

По този повод руската застрахователна компания "Сбербанк страхование жизни" (част от Сбербанк) обяви, че е разработила няколко специални предложения за участниците в  Pokemon Go.

Първото от тях е застрахователен продукт. Компанията ще застрахова от травми прекалено увлечените от лова на виртуални същества, като стойността на застраховката е до 50 хил. рубли (ок. 1400 лева). Застрахователната защита се простира само върху случаи, станали в момент на лов на покемони. "Ако си получил травма, снимай мястото, където е станало това и запази снимката- ще ти е нужна за получаване на застрахователно обезщетение", съветват от компанията. Обезщетението ще зависи от тежестта на получената травма.
Любопитна подробност е, че полицата е безплатна за играчите. Генералният директор на компанията – Максим Чернин, обяви, че целта на този проект е да повиши финансовата грамотност сред младото поколение.

Компанията ще въведе и специални модули за примамване на покемони в офиси на банката на 16 града. Списък на офисите вече е качен на сайта Sberbankgo.ru.

В играта има модули за примамване (Lure module), достъпни в магазина, като стойността им е 100 Pokecoins (виртуална валута в играта, купувана с реални пари). За 30 минути те позволяват примамване на покемони към сините точки PokeStops. Всички играчи могат да ловят съществата. Модулите са активни през целия работнен ден на офисите. Покестопове  вече има в Москва, Санкт Петербург, Нижни Новгород, Красноярск, Новосибирск, Омск, Екатеринбург, Челябинск, Перм, Самара, Владивосток, Ростов на Дон, Уфа, Волгоград, Воронеж и Казан.

"Покемон" започва като игра за конзола, създадена през 1995 г. от японеца Сатоши Таджири за компанията "Нинтендо". Pokemon Go е създадена като игра мобилни устройства, разработена от Niantic и публикувана от Покемон. Играта смесва виртуалното и реалното и е базирана на местоположението, като позволява на играчите да улавят, да водят битки и да тренират виртуални същества, наречен покемони (Pokémon), които се появяват на екрана на устройството и са виртуално поставени навсякъде в реални градове и населени места по света. Това се случва благодарение съвместни използване на GPS и камерата на мобилното устройство (телефон или таблет).
Всички играчи в Pokémon Go са поканени да се разпределят по свое желание в три отбора – син (Mystic), жълт (Instinct) и червен (Valor). Трите отбора се състезават помежду си.
Покемоните по вид са над 250 вида и всеки има различни "сили" и носи различен брой точки.
Най-често покемоните са разположени из паркове, улици, около паметници или публични сгради. Съществуват и тренировъчни площадки – gym, където те да се тренират и стават по-силни. Тренировъчните площадки са обект на желание и се водят виртуални битки за завладяването им между трите отбора.
Играчите допълнително са насърчени да се разхождат пеша в лова на покемони, с което имат възможност да имат и излюпват виртуални яйца на покемони и с това да стават по-силни в играта. 

Играта е безплатна, но подкрепя покупки в приложението на допълнителни геймплей елементи. Този модел free-to-play носи ежедневно по $1,8 млн. на Nintendo.

До момента Pokemon Go е официално достъпна в шест страи: САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Пуерто Рико, Великобритания и Германия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8037
GBP 2.4796 2.4887 2.2990
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив