04 Май 2024, 03:40 Днес (0) | Вчера (0)

В Сингапур расте търсенето на комплексни общозастрахователни бизнес покрития2

07 Март 2024 10:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 7 март 2024, 09:42

Бързият темп на цифрова трансформация поражда нови рискове, като кибернетични заплахи, което налага непрекъснато адаптиране на застрахователните продукти

Корпоративният бизнес в Сингапур все повече признава необходимостта от всеобхватни застрахователни покрития, различни от животозастраховане, като имущество, злополуки и специални застраховки, за смекчаване на оперативните рискове в една нестабилна глобална среда. В доклад на Howden Markets Asia, озаглавен "Апетитът на застрахователния пазар в Сингапур и Малайзия 2024 г.", се посочва, че тази повишена осведоменост стимулира търсенето на персонализирани застрахователни решения, като подтиква застрахователите към иновации и адаптиране на предложенията. За застрахователните компании този скок на търсенето представлява значителна възможност за растеж. Докладът за Сингапур се основава на проучване на близо 30 застрахователи в града-държава.
През 2024 г. пазарът на общото застраховане в Сингапур представя нюансиран пейзаж с възможности и предизвикателства за корпоративните клиенти и застрахователните компании.
Застрахователите използват усъвършенствани анализи и технологии, за да разработят по-прецизни модели за оценка на риска, което позволява формирането на конкурентни цени и изключително подходящи застрахователни продукти.
Стратегическата позиция на Сингапур като застрахователен и презастрахователен център в Азия увеличава потенциала му като стартова площадка за регионална експанзия.
На фронта на здравното осигуряване ескалиращата медицинска инфлация повишава премиите за корпоративните полици на служителите, принуждавайки застрахователите да правят иновации. За да останат конкурентоспособни и привлекателни, застрахователите разнообразяват пакетите, като се фокусират върху цялостни програми за здраве и уелнес, които надхвърлят традиционното покритие. Тези подобрени предложения, съобразени с нуждите и предпочитанията на служителите, служат като стратегически инструмент за компаниите да привличат и задържат таланти, като същевременно управляват ефективно разходите. Застрахователите се адаптират чрез интегриране на технологии и превантивни грижи, за да компенсират нарастващите медицински разходи.
Въпреки това макроикономическите въпроси, включително потенциалното икономическо забавяне, геополитическото напрежение и регулаторните промени създават предизвикателства. Тези фактори могат да повлияят на възвръщаемостта на инвестициите за застрахователите и да увеличат променливостта на исковете, оказвайки влияние върху рентабилността.
Бързият темп на цифрова трансформация поражда нови рискове, като кибернетични заплахи, което налага непрекъснато адаптиране на застрахователните продукти.
Въпреки че застрахователният пазар в Сингапур предлага значителни възможности за растеж през 2024 г., успехът ще зависи от способността на застрахователите да се справят с макроикономическата несигурност и да реагират динамично на променящите се нужди на клиентите, се казва още в доклада.
На вътрешния пазар застрахователите показват най-голям апетит в общата отговорност при злополука, професионална отговорност и публична и продуктова отговорност през 2024 г., за разлика от фокуса върху собствеността и строителството през 2023 г. Морските и киберпродуктите имат по-голям обхват, привличайки нови навлизания на пазара. Пазарът на обезщетения за служители дава приоритет на личната злополука през 2024 г. Като цяло пазарът прогнозира ръст до 24% при медицинското застраховане.
Застрахователите показват повишен апетит към киберзастраховането, морските товари и имуществото през 2024 г., надминавайки интереса си към злополуки, наблюдаван през 2023 г. Морските продукти се очертават като най-предпочитаните за навлизане на нови пазари, където застрахователите се стремят към ръст на премията до + 25% през 2024 г. Инфлацията, военните конфликти и развитието на професионалната експертиза са класирани като първите три фактора, които вероятно ще повлияят на пазара и ще доведат до предизвикателства или до потенциални възможности за растеж.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив