19 Април 2024, 12:35 Днес (7) | Вчера (11)

ВИЗА Клуб раздаде първите си годишни бизнес награди

15 Май 2014 15:22 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 15 май 2014, 15:24

Номинираните компании се състезаваха в разделите "Инвестиции и бизнес" и "Образование и човешки ресурси"

Първите годишни бизнес награди на ВИЗА Клуб и партньори за 2013 г. бяха раздадени вчера вечерта на официална церемония в София. Символичното име на наградите е "Бизнес и образование – ръка за ръка".

Номинираните компании се състезаваха в два раздела. Първият беше "Инвестиции и бизнес", а вторият - "Образование и човешки ресурси".

В първия раздел имаше няколко категории. В категорията най-значима инвестиция призът взе Sofia Ring Mall.

В категорията най-успешна бизнес стратегия се отличи фирмата за внос, дистрибуция и производство на бързооборотни стоки "Си Комерсиал 7" от Самоков. Наградата за най-успешна бизнес стратегия в сферата на хотелиерството и туризма получи Хотел "Роял Спа" във Велинград. Призът за най-успешна бизнес стратегия в сферата на бизнеса и предприемачеството беше връчен на "Каламарис груп" ЕООД.

В категорията най-динамично развиваща се компания почетната статуетка завоюва "Автомотор корпорация". Като най-динамично развиваща се компания в производствения сектор беше отличена "Марс Армор", специализирана в производството на бронежилетки. Най-динамично развиваща се компания в сферата на туризма и хотелиерството стана хотел "Сана Спа", Хисаря.

В категорията бизнес продукт на годината имаше няколко сфери, за които бяха раздадени награди.

В сферата на застраховането и финансите бизнес продукт на годината е ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”. В областта на IT технологиите отличникът е Lenovo. В сферата на фармацевтичните продукти първо място спечели натуралният продукт "Герисан" на "Велеви Фарма". Концепцията Sqoom, подпомагаща процеса на регенериране на кожата и забавяща нейното стареене, стана бизнес продукт за 2013 г. в козметичната индустрия. В сферата на спорта и здравето отличник е Pulse Fitness & SPА в София. Бизнес продукт на годината сред заведенията и ресторантите стана Once Upon A Time - Библиотеката в София. Бизнес продукт сред алкохола и алкохолни напитки е Top Drinks.

В категорията иновация на годината също имаше няколко сектора, в които бяха връчени награди.

В категорията бизнес и предприемачество иновация на годината стана Embril. В сектора на комуналните услуги призът взе фирмата за локални и отоплителни системи "Рувекс". В сферата на здравеопазването наградата за иновация грабна City clinic, София. Наградата за иновация в естетичната и дентална хирургия беше връчена на дентални клиники ЕО Dent.

Бизнес лидер за 2013 г. стана Цветелина Николова, изпълнителен директор на винарска изба "Катаржина Естейт".

Във втория дял "Образование и човешки ресурси" бяха връчени три награди.

Първата беше за най-успешна институция в средното образование за подготовка на кадри за бизнеса. Призът отиде при Националната търговска гимназия в Пловдив.

Наградата за най-успешна институция във висшето образование на кадри за бизнеса беше присъдена на  Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.

Критериите, по които са избрани фирмите, са финансови резултати, бизнес потенциал и иновации, ефективна оперативна дейност, брандинг и маркетинг, ниво на обслужване на клиенти и социален принос. Задачата за избор на най-успешните фирми беше предоставена на специална комисия с председател Асен Ангелов, изпълнителният директор на Агенцията по заетостта.

Наред с инициативата за бизнес наградите Виза Клуб стартира и благотворителна програма "Образование и кариера", чрез която ще се подкрепят първите трима с най-висок успех кандидат-студенти сираци, които кандидатстват във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в София.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 18 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8385
GBP 2.4796 2.4887 2.2902
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив