25 Април 2024, 03:08 Днес (0) | Вчера (12)

Веселин Марешки: Този взрив е отклоняване на вниманието

29 Януари 2016 11:10 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 29 януари 2016, 10:52
Фейсбук

Ниските цени на горивата трябва да понижат цените на всички стоки в потребителската кошница

Часове след взрива на аптека в Бургас Веселин Марешки направи обръщение чрез страницата на VM PETROLEUM във Фейсбук. "Взривът пред нашата аптека в Бургас и няколкото счупени стъкла не е предупреждение срещу мен. Той е сигнал към Вас - гражданите на Република България", посочва в обръщението си Марешки.

"Народът е поставен на колене, изправен до стената, изпосталял от ежедневната си битка с монополите, картелите и всички други негласни организации, които го използват единствено като дойна крава, без да му дават дори елементарни условия за живот. Взривът в Бургас е сигнал за безсилието на тези, срещу които дръзнахме да се изправим. Сигнал е за това, че те не приемат да има честен и нормален бизнес в тази държава. Те знаят, че народът е готов да застане срещу корупцията и картелите, които го карат да изнемогва. И се опитват да спрат с всички сили това", се казва още в обръщението.

"Ние намерихме начин да покажем и докажем практически, че цените на горивата могат да бъдат по-ниски. Днес аз съм лицето на битката срещу робството на картелите и монополите. Вероятно могат да ни задушат. Но утре ще е дойде друг. И после - трети. Ние сме само израз на натрупаното напрежение у хората, на желанието на народа да се освободи от безскрупулните крадци на и без това малкото пари, които са му останали. Показахме как безочливо са ограбвани потребителите и дадохме шанс (засега само на варненци, но скоро и на още българи) да се пазаруват горива на истинските им цени."

"Убеден съм, че този взрив е отклоняване на вниманието от един абсолютно реален факт. Ниските цени на горивата трябва да понижат цените на всички стоки в потребителската кошница. Факт, на който дори премиерът Борисов обърна внимание. Днес има отлична, перфектна възможност да се подобри бързо и лесно страндартът на живот на българина. Ако вземем за пример отново Варна, откъдето започнахме офанзивата си - ето, по предложение на кмета предстои сваляне на цената на билета за градски транспорт от един лев на 80 стотинки. Но - помислете. През 2013 година цената на дизела беше 2,66 - цената на билетчето 1 лев. Днес цената на дизела вече почти е стигнала 1,50 лв. - билетчето продължава да е 1 лев, а в София дори ще достигне и 1,50 лв.
Затова мисля, че с няколко счупени стъкла, всъщност се опитват да ни отклонят вниманието от истинските проблеми на тази държава", се казва още в обръщението.

Още по темата
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив