29 Март 2024, 11:12 Днес (4) | Вчера (11)

Вече има база данни по програмата "Учене през целия живот"

22 Ноември 2016 10:18 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 ноември 2016, 10:21

Основното предназначение на проекта е да предостави възможност за публикуване и обмен на информация за образователни и квалификационни възможности

"Сирма Солюшънс" АД и АдминСофт ООД създадоха база данни за избор на образователна форма и квалификация по програмата на Европейския съюз за "Учене през целия живот". Базата "ЕВРОГАЙДЪНС" включва изчерпателни данни за образователните възможности в България. Тя е разработена по поръчка на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), който изпълнява функции на национална агенция по програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта "Еразъм+".

Основното предназначение на проекта е да предостави възможност за публикуване и обмен на информация за образователни и квалификационни възможности в Република България. На създаденият портал може да се видят всички форми на образование и квалификация в областта на средното и висшето образование, както и наличните курсове и програми, свързани с възможността за учене през целия живот. Също така, потребителите имат достъп до данните за контакт на съответните образователните институции. Проектът е реализиран за два месеца.

За неговото осъществяване е изградена и внедрена национална база данни за нуждите на ЦРЧР, която е свързана с Европейската платформа Learning opportunities and qualifications in Еurope.

Чрез уеб-портал потребителите се свързват с националната база данни за образователни и квалификационни възможности, с актуализирани данни към съответната учебна година. Потребителският интерфейс е изчистен и лесен за ползване. Той позволява автоматизирана актуализация на данните за следваща учебна година или друг приложим период. В допълнение е изграден интерфейс за експорт на данните от националната база към Европейската платформа в xml - формат. За успешното внедряване и последващо използване и доразвиване на базата и уеб портала, е проведено обучение на служителите на ЦРЧР.

Създаденият портал включва пълната информация за квалификационните възможности в България и улеснява потребителите в избора им, включително подпомага и чуждестранните младежи, които избират България за своето образование, защото страната ни е атрактивно място за обучение и квалификация на млади хора от над 120 страни от цял свят.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив