20 Април 2024, 04:36 Днес (0) | Вчера (10)

Вече можем да избираме и сменяме пенсионен фонд дигитално и от телефона

19 Юни 2019 14:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 юни 2019, 16:29

ПОД "Бъдеще" вече предлага и дигитална платформа за посредници

Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда си за допълнително задължително пенсионно осигуряване през своето смарт устройство. Това стана възможно, след като пенсионноосигурително дружество "Бъдеще" представи днес интегрираното мобилното приложение за е-идентификация и е-подпис – Evrotrust. Тази интеграция е част от обновеното мобилно приложение "ПОД-Бъдеще", което компанията промотира преди 2 години. Дружеството се е погрижило и за своите осигурителни посредници, за които е създадена уеб платформа, през която осигурените лица могат да бъдат обслужвани онлайн.
Обновеното мобилно приложение на "ПОД-Бъдеще" може да бъде свалено от Google Play или App Store на всяко смарт устройство с операционна система iOS и Android. От него могат да се възползват всички български граждани, които се осигуряват. Приложението Evrotrust може да бъде изтеглено безплатно от физически лица с устройства, работещи с iOS и Android.
С интегрираното приложение бъдещите клиенти на компанията си спестяват време и разходи и избягват посещението при нотариус. Осигуреното лице избира да се прехвърли във фонд на ПОД Бъдеще директно от смарт устройството си или с помощта на осигурителен посредник чрез създадената уеб платформа. Evrotrust позволява идентификация и подписване от разстояние на всички документи в процедурите. Електронният подпис на Evrotrust е законен и равностоен на собственоръчно поставен подпис на хартия.
Разработчиците от Евротръст уверяват, че приложението е с високо ниво на сигурност и защита, което минимизира възможните рискове за сигурността на личните данни. Приложението отговаря на стандартите за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност.
Изпълнителният директор на "ПОД-Бъдеще" Андрей Шотов посочи, че дигитализирането избора на хората за пенсионен фонд е част от стратегията на компанията за технологична еволюция. Очакванията на компанията са, че с проникването на дигиталните ресурси в сектора хората ще започнат да се интересуват много повече от спестяванията си за пенсия и ще правят активен избор къде да се осигуряват и кой да управлява парите им." Целта ни е да бъдем предпочитаната от новото поколение пенсионна компания." Обновеното мобилно приложение и дигиталната платформа за осигурителните посредници  дигитализира каналите за взаимодействие с осигурените лица.

От пенсионното дружество не пожелаха да уточнят колко струва инвестицията в разработната на приложението. Очакванията са до две години през мобилното приложение да идват 70% от клиентите на компанията.

На пресконференция днес ПОД "Бъдеше" представи и обновеното си лого с формата на жълъд.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив