25 Април 2024, 20:02 Днес (14) | Вчера (12)

Вижте коя банка е най-желаният работодател сред работещите у нас

28 Август 2020 09:50 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 август 2020, 09:27
Алианц Банк

Банката е в ТОП-5 и на студентските предпочитания

Алианц Банк България получи приза Employer Of Choice 2020 за най-желан работодател сред работещите хора. За втора поредна година Алианц Банк се нарежда на трето място в банковия сектор според независимо проучване, проведено от To the top Agency.
"Да получим това признание за втора поредна година е доказателство, че Алианц Банк прилага най-добрите работодателски практики. Като част от световния лидер във финансовите услуги Allianz, ние прилагаме международни стандарти при наемането и развитието на нашите служители като например редовни вътрешни проучвания, 360 градусова оценка на представянето, онлайн платформи за специализирано обучение, обмяна на know how и най-добри професионални практики с екипи от други държави, включително и възможност за развитие в рамките на групата на Алианц. Ние ще продължим да инвестираме в хората, защото те са в основата на успеха на нашия бизнес", коментира Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.
Проучването Employer of Choice се провежда веднъж годишно и показва как компаниите са възприемани като работодател сред работещите хора в България. Участниците оценяват избрания от тях работодател по критерии като репутация, работна среда, възможности за кариерно развитие, заплата, сигурност, култура, лидерство, социална отговорност, продукти и други.
Организаторите на проучването споделят, че поради несигурната обстановка, предизвикана от пандемията Covid 19, през тази година нагласите и предпочитанията на хората към работодателите са претърпели промени. Така например в топ 5 на мотивите за избор на предпочитан работодател са финансовата стабилност на компанията, репутацията, силата на бранда, качеството на продуктите и услугите и възможностите за професионално обучение и развитие.
В паралелно проведеното проучване Graduate Survey 2020, измерващо имиджа на работодателите сред студентите в България, Алианц Банк отново е в ТОП 50 най-привлекателни места за работа.
"Привличането на млади хора и студенти е приоритет за нас. Алианц България предлага различни възможности за тяхната професионална реализация, обучения и изграждане на лидерски качества, което е изключително ценно за един млад човек" – коментира Цветилия Стоилкова, директор "Човешки ресурси" в Алианц България Холдинг.
Общо 14 000 са анкетираните работещи и студенти, взели участие в проучването, проведено от To the top Agency.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 25 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8302
GBP 2.4796 2.4887 2.2756
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив