20 Април 2024, 17:24 Днес (0) | Вчера (10)

Водачите да бъдат възпитани така, че да ползват пътната инфраструктура безопасно

05 Октомври 2017 17:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 октомври 2017, 17:21

Необходимо е да се инвестира в образованието на младите хора от най-ранна възраст, призова зам.-министър Валентин Йовев

Войната по пътищата е сериозен проблем, от който икономиката на страната губи много, но по-голяма е загубата на човешкия живот. Необходимо е да се инвестира в образованието на младите хора от най-ранна възраст. Водачите трябва да бъдат възпитани така, че да ползват новата инфраструктура безопасно.

Затова трябва промяна в самосъзнанието на всеки ползвател на пътищата. Това коментира днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев по време на конференцията по пътна безопасност "Мирен договор за българските пътища", организирана по повод 25-тата годишнина на Асоциацията на застрахователите в България.

Той посочи още, че  изграждането и въвеждането на тол-системата ще допринесе за спирането на войната по пътищата, напомняйки, че от липсата й обществото губи годишно над 500 млн. лв., които могат да се вложат в изграждането на модерна и по-безопасна пътна инфраструктура.

Заместник-министър Йовев обърна внимание на разработения от Министерството на регионалното развитие и благоустройството нов проект на Наредба за проектиране на пътищата, насочен към повишаването на безопасността по инфраструктурата в България.  Актуализирането на нормите за проектирането на нови и реконструкцията на съществуващи пътища се прави с цел те да отговарят на съвременните европейски условия и изисквания, посочи той.

Сред мерките за повишаване на пътната безопасност и намаляване на пътно-транспортните произшествия са и дейността на Агенция "Пътна инфраструктура"  по осигуряването на безопасно пътуване през зимния сезон и извършените ремонти в критични участъци, коментира още регионалният заместник-министър.

Струва си да помислим освен за строителството на пътища и за застраховането на строително-монтажния риск в процеса на изграждане на пътищата. Самите строители по време на изпълнението на обекти могат да предизвикват различни събития, а те не са застраховани предварително, което може да носи нови разходи на възложителите, допълни той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 19 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8314
GBP 2.4796 2.4887 2.2841
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив