27 Април 2024, 18:44 Днес (0) | Вчера (11)

Водеща банка и неправителствена организация - за първи път заедно в България

03 Декември 2004 16:44 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Първа Инвестиционна Банка и Фондация "Работилница за граждански инициативи" създават Фонд "Социална отговорност на Първа Инвестиционна Банка"

Първа Инвестиционна Банка и Фондация "Работилница за граждански инициативи" официално обявиха създаването на Фонд "Социална отговорност на Първа Инвестиционна Банка". Това е първият случай, когато водеща българска банка доверява на утвърдена българска неправителствена организация управлението на специален фонд за социална отговорност.
Първата сесия за финансиране на Фонда е фокусирана върху темата за ре-социализация и житейска реализация на деца и младежи от Домовете за деца и юноши (ДОВДЛРГ) в страната.
Чрез тази решаваща стъпка ПИБ показва, че е първата банка, която има изчистена идея за "социалната си отговорност" и се отнася към темата по сериозен и обмислен начин. Самата идея за съвместно управление на Фонда и изборът на първата тема за финансиране дават ясен знак, че ръководството на ПИБ е отишло далеч отвъд разбирането на социалната отговорност като раздаване на храна, дрехи и други форми на еднократна хуманитарна помощ. От своя страна ФРГИ поема предизвикателството да бъда първата българска неправителствена организация, която да управлява фонд на голяма частна компания. ФРГИ ще използва своя дългогодишен опит в предоставянето на малки грантове, за да гарантира честен, прозрачен и ефективен процес на разпределяне на средствата. Специално внимание ще бъде обърнато на перспективите за устойчивост на кандидатстващите проекти.  Фонд "Социална отговорност на Първа Инвестиционна Банка" е пример за новите отношения между бизнеса и неправителствения сектор в България.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив