25 Април 2024, 09:40 Днес (1) | Вчера (12)

Всички пътища в района на Силистра са затворени заради снега

30 Януари 2014 12:09 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 30 януари 2014, 12:10
Булфото

Над сто автомобила са закъсали тази нощ в снега в Добричка област

Всички пътища в Силистренска област са затворени за движение заради снегонавяване, съобщиха от областното пътно управление.

През нощта е заседнал в снега автомобил в района на дуловското село Межден. От 04.00 часа цялата налична техника на почистващите фирми е излязла на работа. Приоритетно се разчистват главните пътища за Русе, Шумен и Добрич, съобщи БНР. 

Община Вълчи дол продължава да е в бедствено положение заради снеговете. Тази нощ екипи на варненската дирекция "Противопожарна и аварийна безопасност" са спасили 46 души от закъсали в снега автомобили. 

Във Варна пристанището е отворено, летището работи нормално. Градският транспорт се движи по график, въпреки ниските температури. Училищата остават затворени заради грипната ваканция. Въведени са ограничения и по редица второкласни и третокласни пътища в областта.

В Разградска област е ограничено движението на камиони с тегло над 10 тона.

Пътят Мъглиж - Гурково в Старозагорска област беше отворен тази нощ.

Заради усложнената зимна обстановка затвориха училищата в Шумен, Разград, Исперих и редица други общини в Североизточна България. 

Летище София продължава работа без отменени полети, въпреки слабата видимост тази сутрин. Стачните действия на някои европейски авиодиспечери не нарушават графика, но от летището препоръчват на пътуващите с прехвърляне на европейско летище да следят информацията за своите полети.

Над сто автомобила са закъсали тази нощ в снега в Добричка област. Пътниците, сред които е имало бременни жени и деца, са били евакуирани в хотели и бензиностанции, а някои са предпочели да останат в автомобилите си. Пътищата в областта са непроходими след силния снеговалеж. Автобусите от гарата в Добрич са спрени. Основният път за Варна е затворен, но е възможен обход през Балчик, Кранево и Златни пясъци. Пропускат се само автомобили под 10 тона.

Всички пътища от третокласната пътна мрежа в Шуменска област са затворени, както и пътят от второкласната Нови пазар - Добрич. Проходими са магистрала "Хемус" и пътят Русе - Варна, но при тежки зимни условия, информират от областното пътно управление. Всички товарни автомобили трябва да са с вериги по пътя Шумен - Русе, както и през Ришкия проход. 

Между 200 и 300 тира чакат да преминат през Дунав мост в Русе. Товарните коли се пропускат поетапно при Бяла. Преминаването през граничните пунктове "Кардам" и "Дуранкулак" е преустановено временно заради тежките условия за пътуване на румънска територия.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 24 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8323
GBP 2.4796 2.4887 2.2729
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив